KPSS'den nasıl yüksek puan aldım...

Bilindiği üzere, 2012 yılında genel KPSS sınavı yapılacaktır. 2012 yılı KPSS sınavı iki yıl boyunca memur atamalarında kullanılacaktır. Bu nedenle, bu sınav çok önemlidir. Diğer taraftan sınav çok önemli olmasına ve 3 milyona yakın aday sınava girmesine rağmen, bir çok aday sınava gereken ehemmiyeti vermemektedir ve sınava yakın bir dönemde aldıkları bir KPSS kitabı üzerinden çalışarak sınava hazırlanmaktadır. Bu bağlamda 2010 yılı KPSS'den 92 puan almış olan bir adayın paylaşımlarını ziyaretçilerimizin ilgisine sunuyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2011 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben önlisans mezunuyum. 2010 yılı KPSS'de 92 puan aldım ve Allah'a şükürler olsunki ilk tercihimde yerleştim.

Şuan 2012 sınavına bir çok aday hazırlanmaya başladı. Ben, naçizane olarak kendi tecrübemi memurlar.net ziyaretçilerine aktarmak istiyorum.

2010 yılı sınavına hazırlığıma 2009 Ekim ayında başlamıştım. 2010 yılı Ocak ayına geldiğimde tüm konuları bitirmiştim. Ocak'tan itibaren da sadece test çözdüm.

KPSS sınavı bilgi sınavı olduğu gibi aynı zamanda bir yarışma sınavı... Bu nedenle bir testin ne kadar hızlı çözüleceği çok önemlidir. Sadece matematikteki üslü sorulardan 200'e yakın soru çözdüğümü belirtmek istiyorum. Bu durum, her konu için aşağı yukarı bu şekilde oldu.

Soracaklar olacağı için şu hususa açıklama getirmek istiyorum: Ben kendim dersaneye gitmedim. Zira kendi kendime bir çalışma disiplini oluşturabileceğimi biliyordum. Sınava hazırlanırken dahi kendimi 90 ve üzeri puan alacağım şeklinde motive etmiştim. Bu nedenle, günde 8-9 çalışacağını düşünerek bir çalışma disiplini oluşturabileceğini düşünenlerin dersaneye gitmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Ancak "böyle bir disiplini ancak dersaneyle sağlarım diyenler" de bence dersaneye gitmelidir.

Bana göre en önemli şey, bir an önce konuları bitirmek ve yüzlerce test çözmektir. Bunu başaranların ve kendine inanaların 90 ve üzeri alabileceğini düşünüyorum.

Diğer yüksek puan alan arkadaşlar da kendi deneyimlerini yazarlarsa güzel bir içerik oluşacaktır diye düşünüyorum.

Herkese şimdiden başarılar diliyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber