Adalet Bakanlığına yeni Müsteşar geliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2011 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, sürpriz bir şekilde görevden ayrılma kararı aldı. Seçim döneminde "tarafsız bakanlık" da yapan, özellikle HSYK'nın yapısının değiştirilmesi sonucunu doğuran "Kararname krizi" sürecinde etkin rol alan Kahraman, SABAH'a yaptığı açıklamada, gerekçesini "Müsteşarlık dönemimde sayın Başbakanımız ve sayın bakanımızın da destekleriyle önemli görevler yerine getirdim. Bu nedenle bir hayli yoruldum. Özellikle bakanlık yapıp müsteşarlığa döndükten sonra gücümüzü aşan beklentiler oluşmaya başladı" Kahraman, bu beklentilerin kaynağının ne olduğu yönündeki soru üzerine, "Teşkilattan, karşılayamayacağım beklentiler gelmeye başlamıştı, yorulmuştum. Bu nedenle ayrılıyorum. Siyasilerden bir beklenti geldiğini söyleyemem" diye konuştu. Kahraman'ın, bir kamu bankasında yönetim kurulu başkanlığı görevine getirileceği konuşuluyor.

Sabah


Seçim döneminde Adalet Bakanlığı yapan müsteşar Ahmet Kahraman dün emeklilik dilekçesi verdi ve görevinden sessiz sedasız ayrıldı.Kahraman'ın yerine, Personel Genel Müdürü'yken, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi seçilen Birol Erdem geliyor. Böylece Anayasa değişikliğinin ardından ilk kez bir HSYK üyesi müsteşar olarak atanmış olacak. Erdem atandıktan sonra, anayasa gereği HSYK üyesi de olacak.

1966 doğumlu Erdem, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988'de mezun oldu. 1990'da idari yargı hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Erdem, Edirne İdare Mahkemesi, Ankara İdare Mahkemesi üyeliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tetkik hâkimliği, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlüğü görevleri yaptı. 25 Ekim 2010'da HSYK üyeliği görevine başladı. Evli ve 1 çocuk sahibi.

Eski müsteşar bakan olmuştu

Eski Müsteşar Ahmet Kahraman'ın ise Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine getirileceği öne sürülüyor. Kahraman, dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden okul arkadaşıydı. 2000'de Ankara 25'inci Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimliği görevindeyken, Başbakan Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarına baktı. Kahraman, Temmuz 2008'de, Fahri Kasırga'dan boşalan müsteşarlığa getirildi. Son genel seçimler öncesinde 8 Mart ve

6 Temmuz arasında Adalet Bakanlığı görevini üstlendi.

6 Temmuz'da ise yeniden müsteşarlığa döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber