Ömer Dinçer, görevlendirme ve vekaletleri resmi olarak kaldırdı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2011 14:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tüm il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelge ile görevlendirme ve vekaletleri kaldırdı.

21 Kasım 2011 tarihinde gönderilen yazıda, bundan sonraki görevlendirmelerde Görevde yükselme yönetmeliğinde yer alan asaleten atanma şartlarının aranması gerektiğine yer verildi.

İŞTE İLLERE GÖNDERİLEN YAZI

"Asli görevi Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda eğitim öğretim hizmetlerini yürütmek olan öğretmenlerden 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl/İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri görevlerini vekaleten veya görevlendirmeler ile yürütenler gözden geçirilerek, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yerine getirilmekte olan hizmetlerde aksama medyada gelmeyecek şekilde görevlendirmelerinin sona erdirilerek kadrolarının bulunduğu eğitim kurumlarındaki asli görevlerine döndürülmeleri gerekli görülmüştür.

Yönetim görevlerinde esas olan, yönetimin atanma şartlarını taşıyanlar eliyle yürütülmesidir. Hizmetin etkin ve verimli yürütülmesi için öncelikle, Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde asaleten atanmada aranan şartları taşıyanlardan ihtiyaç olması halinde görevlendirmenin yapılması veya teklif edilmesi; bunun mümkün olmaması halinde normla sınırlı olmak üzere il ve ilçe milli eğitim veya okul, kurum yöneticileri tercih edilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber