BT Öğretmenlerin normunda 9 aydır haber yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2011 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?MEB, BT öğretmenlerin normunun nasıl hesaplanacağını açıklamalıdır? haberimizde ve

?MEB: BT Öğretmenlerinin norm kadrolarına ilişkin yeni çalışma yok? haberimizde gündeme getirdiğimiz BT Öğretmenlerinin norm kadrolarının belirlenmesine ilişkin çalışmadan 9 aydır haber yok.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik 22 Şubat 2011 Tarihli ve 27854 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bu yönetmeliğin ?Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar? başlıklı 15. maddesinin (g) bendi, 2, fıkrasındaki ?2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.? hükümleri nedeniyle Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Bakanlıkça belirlenecektir.

MEB'den BT Öğretmenlerinin Norm Kadroları Hakkında ?MEB Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin norm kadro durumları ile ilgili bir çalışmanız var mı? Varsa konu hakkında bilgi alabilir miyim?? sorusuna; ?Bilişim teknoloji öğretmenlerinin norm kadroları ile ilgili bir çalışma bulunmamakta olup, bilişim teknolojileri sınıfında görev alacak öğretmenler norm kadro tespitine ilişkin işlemlere, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün çalışmasına müteakip başlanacaktır. Bilgilerinizi rica ederim. İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir" şeklinde cevap vermiştir.

22 Şubat 2011 tarihinden bu yana herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

Ahmet KANDEMİR
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber