Sağlıkçılara ikametgah zorunluluğu geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2011 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Tüm memurlar için 2010 yılında Torba yasa ile kaldırılan ikametgah zorunluluğunun 2011 yılında sağlık çalışanları için geri getirilmesinin önünün açılması anlamsızdır.? dedi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı yazılı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı Teşkilat yapısını değiştiren kararnamenin 55 Maddesinde ?Bakanlık, kamu ve özel bütün sağlık kuruluşlarında çalışmakta olan sağlık personeli için görevli olduğu kuruluşun bulunduğu yerleşim yeri sınırları içinde ikamet etme mecburiyeti getirebilir.? demektedir. Tüm memurlar için 2010 yılında Torba yasa ile kaldırılan ikametgah zorunluluğunun 2011 yılında sağlık çalışanları için geri getirilmesinin önünün açılması anlamsızdır.? şeklinde konuştu. Kahveci, söz konusu uygulama ile kamu çalışanları arasında sağlık çalışanlarına adaletsizlik uygulandığını savundu.

Zarureti olmayan hiç kimsenin çalıştığı il dışında ikametgah etmeyi istemeyeceğini belirten Kahveci sözlerine şöyle devam etti: "Çalışmadığı ilde ikamet eden kamu görevlilerinin mutlaka bir zarureti vardır. Görev yaptığı ilde ikamet etmeyen kamu çalışanı çocuklarının okulu, eşinin iş durumu veya tedavisine devam eden bir hastası olması gibi zorunluluklar nedeniyle böyle bir yol seçmiştir. Her gün yüzlerce kilometreye yol gitmeye katlanmaktadır. 2010 yılında Torba yasada bu gibi durumda olan çalışanların mağdur olmaması için kaldırılan bu yasağın tekrar sağlık çalışanları için getirilmek istenmesine dair bir düzenleme yanlıştır. Bundan vazgeçilmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber