Tezsiz yüksek lisans yapan öğretmenler doktoraya başvurabilir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Aralık 2011 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından 20/10/2011 tarihli, 70526 sayılı ve ?Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı? konulu yazılarında; Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulunun 80 sayılı kararında; ortaöğretim alan öğretmenliklerine, eğitim fakültesi mezunları ile karar eki çizelgede yer alan yükseköğretim programlarından mezun olup. Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans belgesi ya da pedagojik formasyon belgesi bulunanların atanabileceği hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda eğitim fakültesi dışındaki yükseköğretim programlarından mezun olup, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans belgesi ile ortaöğretim alan öğretmenliğine atananlar, kariyere yönelik yapılan tezli ve tezsiz yüksek lisans mezunlarına verilen mali ve özlük haklarından yararlanmak istemektedirler.

Eğitim fakültesi mezunlarının bu programdaki dersleri öğrenimleri süresince aldıkları ve pedagojik formasyon programı ile aynı ders içeriğine sahip olduğu hususu göz önünde bulundurularak; kariyere yönelik yapılan tezli ve tezsiz yüksek lisans programlan ile aynı kapsamda değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda tereddüde düşülmüştür.

Bu nedenle Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programı mezunlarının, yükseköğretim programına giriş şartları, programın süresi, program içeriği ve bu program mezunlarının doktora eğitimi programına kabul edilip edilmedikleri bilgisi ile kariyere yönelik yapılan tezli ve tezsiz yüksek lisans programları ile eşdeğer olup olmadığı, aynı kapsamda değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda Başkanlığınız görüşüne ihtiyaç duyulmuştur.?açıklamasında bulunarak Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığından görüş istemiştir.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının aşağıda yer alan 20/10/2011 tarihli, 70526 sayılı ve ?Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı? konulu görüş yazısında; ?Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programı ile kariyere yönelik yapılan tezli ve tezsiz yüksek lisans programları aynı kapsamda değerlendirilmektedir? açıklaması bulunmaktadır.

Bu bağlamda; Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programını bitirenler doktora eğitimine başvurabilecekler.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber