Bakan Dinçer, özür durumu atamaları konusunda geri adım attı

Eş durumu atamaları Milli Eğitim Bakanlığında önemli bir sorun oluşturmaya başlamıştı. Memurlar.net tarafından yayınlanan kararnamelerde, hakim eşlerinin atamalarının yapıldığının ortaya çıkması Bakanlığı oldukça sıkıntıya sokmuştu. Milli Eğitim Balanlığı, 12 Aralık 2011 tarihi itibariyle hem Eğitim Bir Sen'i hem de Türk Eğitim Sen'i toplantıya çağırdı. Yapılan toplantıda, Bakan Dinçer 2012 yılı Şubat ayına özel "özür grubu atama yapılması" yönündeki düşüncesini belirtti ve bu konuda mutabakat sağlandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2011 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Aralık 2011 tarihinde hem Eğitim Bir Sen hem de Türk Eğitim Sen yöneticileri ile görüştü.

Görüşmede, özür grubu tayinleri de gündeme geldi.

Sayın Ömer Dinçer, daha sonraki yıllar istenemeyeceğine söz verilmesi halinde, 2011 yılı içinde özür tayinlerini yapabileceğini belirtti. İşte sendikaların açıklamaları...

Türk Eğitim Sen'in konuya ilişkin açıklaması şu şekildedir:

"Sayın Ömer Dinçer, Genel Başkan İsmail Koncuk'a "Önümüzdeki yıl istemeyecekseniz, 2011 yılı içinde tayin isteklerini alalım, ancak önümüzdeki yıl da isteyecekseniz, bu yıl da bu hakkı vermeyeceğim, bu konuda söz verin" dedi. Bunun üzerine Genel Başkan İsmail Koncuk, "tamam önümüzdeki yıl istemeyeceğiz, ancak bu konuda çıkaracağınız yönetmeliğe karşı açılacak davalara karışmam," dedi.

Sayın Bakanın açıklaması şu şekilde olmuştur: "2011 yılı içerisinde eş durumu, sağlık ve eğitim özür gruplarından tayin isteyenlerin taleplerini alalım Şubat ayında yer değiştirmelerini yapalım"...

Eğitim Bir Sen'in açıklaması:

"Daha önce sözlü ve yazılı olarak birçok defa talep ettiğimiz gibi, biri yarıyıl tatilinde olmak üzere yılda iki defa özür durumuna bağlı yer değişikliği yapılması yönündeki talebimizi ileten Gündoğdu, Eylül 2010 ve Aralık 2010 tarihlerinde ilk defa göreve başlayan ve adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yarıyıl tatili dönemi ile Haziran, Temmuz, Ağustos 2011'de atamaları yapılan ancak Eylül 2011'de göreve başladıkları için 30 Ağustos 2012 tarihi itibariyle bir yılını dolduramadıkları gerekçesiyle özür durumuna bağlı yer değişikliği yapamayacak öğretmenlere de yer değişikliği imkanı sağlanmasını istedi.Bakan Dinçer, kendisine ilettiğimiz özür durumuna bağlı yer değişikliği talebimizi değerlendireceğini söyledi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber