Başvaiz, başimam-hatip, başmüezzin ve Kur'an kursu başöğreticisi kadrolarına atama şartları belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, başkanlıkta çalışan personelin hangi şartlara göre kariyer basamaklarında yükselebileceğini belirledi. Yapılan belirlemeye göre uzmanlık kadroları için 6 yıl, başvaiz, başimamhatip, başmüezzin ve başöğretici kadroları için 10 yıldır çalışıyor olmak şartı getirildi. Ayrıca ilahiyat alanında doktora yapan Başkanlık personeli de eğer yeterlik belgesi almışlarsa vaiz olarak atanabilecektir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Aralık 2011 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şuan Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan personelin atama şartları, 23 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği"nin geçici 1. maddesinde belirlenmiştir.

UZMAN İMAM HATİP KADROLARINA SADECE LİSANS DÜZEYİNDE DİNİ YÜKSEKÖĞRENİM MEZUNLARI ATANABİLECEK

Uzman imam-hatip kadrolarına; lisans düzeyinde dini yüksek öğrenim mezunu olmak ve imam-hatiplikte en az altı yıl görev yapmış olmak şartıyla MBSTS (Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı) sınavı puanına göre, ilan edilen kadro sayısının üç katına kadar çağrılacak imam-hatipler arasından, bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucunda uzman imam-hatip kadro toplamının yüzde ellisini geçmemek üzere bu Yönetmelikteki diğer şartlar aranmaksızın atama yapılabilir. (İmam hatip lisesi ve önlisans mezunları uzman olarak atanamayacaktır.)

BAŞİMAM HATİP KADROLARINA ATANABİLMEK İÇİN HAFIZ OLMAK GEREKMEKTEDİR

(6) Başimam-hatip kadrolarına;

a) (A) grubu camilerde altı yıl görev yapanlardan hafız olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucunda başimam-hatip kadro toplamının yüzde otuzunu geçmemek üzere bu Yönetmelikteki diğer şartlar aranmaksızın atama yapılabilir.

b) İmam-hatiplikte en az on yıl hizmeti bulunmak ve hafız olmak şartıyla MBSTS sınavı puanına göre, ilan edilen kadro sayısının üç katına kadar çağrılacak imam-hatipler arasından, bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucunda başimam-hatip kadro toplamının yüzde otuzunu geçmemek üzere bu Yönetmelikteki diğer şartlar aranmaksızın atama yapılabilir.

KUR'AN KURSU UZMAN ÖĞRETİCİSİ KADROLARINA SADECE LİSANS DÜZEYİNDE DİNİ YÜKSEKÖĞRENİM MEZUNLARI ATANABİLECEK

(3) Kur'an kursu uzman öğreticisi kadrolarına; lisans düzeyinde dini yüksek öğrenim mezunu olmak ve Kur'an kursu öğreticiliğinde altı yıl görev yapmış olmak şartıyla Kur'an kursu öğreticileri arasından, bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucunda Kur'an kursu uzman öğreticisi kadro toplamının yüzde ellisini geçmemek üzere bu Yönetmelikteki diğer şartlar aranmaksızın atama yapılabilir.

KUR'AN KURSU BAŞÖĞRETİCİSİ KADROLARINA ATAMA ŞARTI

(4) Kur'an kursu başöğreticisi kadrolarına; lisans düzeyinde dini yüksek öğrenim mezunu olmak ve Kur'an kursu öğreticiliğinde on yıl görev yapmış olmak şartıyla "hafız olan" veya "Başkanlıkça düzenlenen aşere, takrib, tayyibe kursunu bitirmiş olan" veya "ilahiyat alanında yüksek lisans yapmış" bulunan Kur'an kursu öğreticileri arasından, bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucunda Kur'an kursu başöğreticisi kadro toplamının yüzde ellisini geçmemek üzere bu Yönetmelikteki diğer şartlar aranmaksızın atama yapılabilir. (Memurlar.net'in notu: Madde metninde "veya" kullanılmıştır. Bu şu anlama gelmektedir. Eğer Kur'an Kursu öğreticisi ilahiyat alanında yüksek lisans yapmış ise, hafız olmasa dahi başöğretici olabilecektir.)

BAŞMÜEZZİN KADROLARINA ATAMA ŞARTI

(7) Başmüezzin kadrolarına; lisans düzeyinde dini yüksek öğrenim mezunu olmak ve müezzin-kayyımlıkta en az on yıl hizmeti bulunmak şartıyla MBSTS sınavı puanına göre, ilan edilen kadro sayısının üç katına kadar çağrılacak müezzin-kayyımlar arasından, bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucunda başmüezzin kadro toplamının yüzde yirmisini geçmemek üzere bu Yönetmelikteki diğer şartlar aranmaksızın atama yapılabilir.

UZMAN VAİZ VE BAŞVAİZ KADROLARINA ATAMA ŞARTLARI

(1) Uzman vaiz kadrolarına; vaizlik ve üstü görevlerde altı yıl görev yapmış olmak şartıyla halen görevde bulunan vaizler arasından, bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucunda uzman vaiz kadro toplamının yüzde ellisini geçmemek üzere bu Yönetmelikteki diğer şartlar aranmaksızın atama yapılabilir.

(2) Başvaiz kadrolarına; vaizlik ve üstü görevlerde on yıl görev yapmış bulunmak şartıyla dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu vaizler arasından, bir defaya mahsus olmak üzere bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucunda başvaiz kadro toplamının yüzde ellisini geçmemek üzere bu Yönetmelikteki diğer şartlar aranmaksızın atama yapılabilir.

İLAHİYAT ALANINDA DOKTORA YAPANLAR VAİZ OLARAK ATANABİLECEK

GEÇİCİ MADDE 2 ? (1) Halen Başkanlık teşkilatında çalışanlardan ihtisas kursunu başarı ile bitirmiş veya ilahiyat alanında doktora yapmış ve önceki mevzuat hükümleri çerçevesinde vaizlik yeterlik belgesi almış olanlar, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içinde başvurmaları ve bu Yönetmelikteki şartları taşımaları halinde, vaiz veya cezaevi vaizi kadrolarına sınavsız olarak atanabilirler.

İhtisas kursununu tanımı yönetmelikte şu şekilde belirtilmiştir: "Başkanlıkça yürütülen hizmetler için nitelikli eleman yetiştirmek maksadıyla, dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunları için iki yıldan az olmamak üzere açılan hizmet içi eğitim kursunu,"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber