Tapu ve Kadastroda çalışan memura, uzman olma imkanı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2012 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ?Tapu ve Kadastro Uzmanlık Sınavı?.

SINAV ÜCRETİ

Aday; 75 (Yetmişbeş TL KDV dahil) TL sınav ücretini 30 Ocak ? 07 Şubat 2012 tarihleri arasında; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara Beşevler Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubesinden herhangi birisine ?Kurumsal Tahsilat Programı? aracılığı ile ya...tıracaktır.

SINAV BAŞVURUSU

Sınava girecek aday başvuru ücretini yatırdıktan sonra sınav başvurularını 30 Ocak ? 07 Şubat 2012 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr/ İnternet adresinden yapacaktır.

Sınava girecek kurum personeline ait aday listesi 20 Ocak 2012 tarihinde TKGM tarafından hazırlanarak Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne (EĞİTEK) gönderilecektir.

Adayların sınav giriş belgeleri; 13 Şubat 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr/ İnternet adresinden yayımlanacaktır. Sınav giriş belgeleri adayların bağlı oldukları birim tarafından onaylanacaktır.

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

19 Şubat 2012, Pazar günü, Saat: 10.00

SINAV UYGULAMASI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ?Tapu ve Kadastro Uzmanlık Sınavı? 90 dakikalık süre içerisinde ve tek oturum olarak uygulanacaktır.

Adaylar sınava giriş belgesi, kurum kimliği ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi, kurum kimliği ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAVA KATILACAK ÖZÜRLÜ ADAYLAR

Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurul raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birinin bir nüshasını bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek ve aday elektronik başvuru ekranından ?özür durumu? ve ?almak istediği hizmet? ile ilgili uygun olan kutucuğu işaretleyecektir. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAV SORULARI

Tapu ve Kadastro Uzmanlık Sınavında uygulanacak 80 soru aşağıda belirtilen konulardan hazırlanacaktır.

1. GRUP TAPU

A- Tapu Mevzuatı ve Tapu Sicil Uygulamaları,

... B- Borçlar Hukuku,

C- Miras Hukuku,

D- Eşya Hukuku,

E-Kişiler ve Aile Hukuku,

F-Resmi Yazışma Kuralları,

G-Anayasa Hukuku,

H- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

I- 6083 sayılı Teşkilat Kanunu,

İ- İdare Hukuku,

J- Şirketler Hukuku.

2. GRUP TEKNİK

A- Kadastro ve İmar Bilgisi,

B- Ölçme Bilgisi,

C- Jeodezi,

D- Fotogrametri,

E- Dengeleme,

F- Miras Hukuku,

G- Eşya Hukuku,

H- Kişiler ve Aile Hukuku,

I- Resmi Yazışma Kuralları,

İ- Anayasa Hukuku,

J- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

I- 6083 sayılı Teşkilat Kanunu.

3.GRUP ARŞİV

A-Osmanlıca,

... B- Bilgi, Belge Yönetimi,

C- Arşiv, Resmi Yazışma, Dosyalama İle İlgili Mevzuat,

C- Tapu Terimleri ve Eski Ölçü Birimleri,

D- Osmanlı Toprak Düzeni ve Genel Müdürlük Tarihçesi,

E- Medeni Hukuk(Kişiler, Miras, Eşya Hukuku),

F- Anayasa Hukuku,

G- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

H- 6083 sayılı Teşkilat Kanunu.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme grup numaraları aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

GRUP NU

GRUP ADI

1

TAPU

2

TEKNİK

3

ARŞİV

Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

Sınava giren tüm adaylar için sınav puanı hesaplama formülü aşağıdaki gibi olacaktır.

4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir. Net Sayısı=Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)

Puan=(Net Sayısı/ Soru Sayısı)x100

Sınavda yer alan her soru eşit puan ağırlığa sahip olacaktır.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru ve yanlış sayıları dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan adaylardan, en yüksek puan alan adaydan başlanmak suretiyle; Tapu branşında ilk 26, Teknik branşta ilk 14, Arşiv branşında ilk 4 aday başarılı sayılacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan sor...u/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı soru iptal edilecek ve değerlendirme doğru sorular üzerinden yapılacaktır.

Adayların; sınav puanı eşit olması halinde, başarı sıralamasını, hizmet süresine göre, bununda eşit olması halinde mezuniyet notu yüksek olana öncelik verilecek olup, başarı sıralaması TKGM tarafından yapılacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar 444 83 83 nolu EğiTek Alo Eğitim hattı telefonundan yararlanabilecektir.

Sınavla ilgili duyuru ve ilanlar Millî Eğitim Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarları 21 Şubat 2012 tarihinde http://www.tkgm.gov.tr/ İnternet adresinden yayımlanacaktır.

Adayların sınav sonuçları 13 Mart 2012 tarihinde TKGM 'ye teslim edilecektir ve http://www.meb.gov.tr/ ile http://www.tkgm.gov.tr/ İnternet adresinden yayımlanacaktır.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar; sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarlarının http://www.tkgm.gov.tr/ İnternet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 3(üç) işgünü içerisinde TKGM 'ye yapabilecektir.

Adaylar; sınav sonuçlarına yönelik itirazları ise sonuçların adaylara duyurulmasından itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde TKGM 'ye yapabilecektir.

İtirazların incelenmesi için Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, ?Kurumsal Tahsilât Programı? hesabına 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırılarak alınan banka dekontu ve sınav adı yer alan dilekçe ile kabul edilecektir.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Yapılan bu itirazları TKGM değerlendirerek, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yönelik olanları sonuçlandırmak üzere EĞİTEK' e gönderecektir. EĞİTEK bu itirazları 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırarak TKGM'ye bildirecektir.

?Uzmanlık Sınavı? ile ilgili konulara ait (%100'lük dilim) soruların tamamına ilişkin itirazları ise TKGM inceleyip sonuçlandıracaktır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar ad...aylara TKGM tarafından bildirilecektir.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu/ödendi makbuzu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar Millî Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumunu öğrenebilir.

Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrağının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, Bilgi Edindirme Kanununun 7'nci maddesine göre aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber