Emniyetteki teknisyen yardımcıları hatırlanmak istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ocak 2012 00:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net forum üyelerinde hazırlanan aşağıdaki ileti, içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

TEKNİSYEN YARDIMCILARI ARTIK SESLERİNİ DAHA YÜKSEK ÇIKARACAKLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde merkez, taşra, polis evinde ve polis okullarında çalışan teknisyen yardımcıları, Emniyet teşkilatına girişleri KPSS ile yapılmaktadır. KPSS'de aranan nitelikler sınıfında kimi marangoz kimi elektirikçi kimi de sıhhi tesisatçı gibi niteliklerle işe alınarak polis memuru gibi sağlık ve emniyet soruşturmalarından geçirilerek mesleğe başlattırılan teknisyen yardımcıları, teknik konularda işe alındıkları için böyle bir görev beklerken ellerine tutuşturulan çay tepsisi ve paspasla mesleğe büyük bir tranva içerisinde başlarlar.

Emir komuta zincirinin en sonunda kendisini bulan teknisyen yardımcılarının bir çoğu görevleri arasında bulunmayan çayçılıkla istihdam ediliyorlar, bununla birlikte hizmet yerlerinin temizliği boya badana işlerinde de istihdam edildiği gibi akla zarar keyfi uygulamalarda da görev yaptırılıyorlar. Bunlardan bazıları müdür eşlerinin düzenlediği çay partilerinde, altın günlerinde garsonluk, müdür eşlerinin market alışverişerinde market arabasını kullanıyor ve poşetleri taşıyor, bakkaldan sigara almaya kadar varan keyfi uygulamalardan ziyade bazı illerde hurda, kapı pencere, bariyer, plaka taşıma gibi ağır iş yüklerinde de çalıştırılıyorlar.Ayrıca polis evlerinde çalışan teknisyen yardımcıları ise tam bir keşmekeş içerisinde tüm insan hakları ihlal edilerek akla zarar çalışma saatleri ile görev yapıyorlar gece yarılarına kadar çalışan teknisyen yardımcıları evde bekleyen çocuklarının yüzüne hasret kalıyorlar.

Evlerine götürdükleri ekmek kaygısından bir çoğu keyfi uygulamalara ses çıkaramazken aralarındaki ses çıkaranlar da rapor, sürgün,azarlama ve aşağılamaya maruz kalarak sindiriliyorlar.

Emniyet teşkilatında çalışan teknisyen yardımcıları, yardımcı hizmetler sınıfı personeli olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kadrosunda yer alırken 3201 sayılı emniyet teşkilatı kanununda teknisyen yardımcılarına yönelik bir düzenleme bulunmamasına rağmen; aleyhinde oluşan her türlü görev ve sorunlulukta bu kanuna bağlı iken,lehine oluşan hertürlü görev ve sorumlulukta bu kanun dışında değerlendirilmektedirler.

Teknisyen yardımcıları ülkenin her karış toprağında polis memuru arkadaşlarıyla aynı mekanda görev alıp aynı ortamı paylaşarak çalışırlar aralarında çeşitli saldırılarda şehit olan teknisyen yardımcıları vardır. Ancak teknisyen yardımcıları ödüllendirmede 3201 ve 2559 sayılı kanunlardaki taltif esasları teknisyen yardımcıları için uygulanmaz. Seçim günü, bayram günü çalışan teknisyen yardımcıları diğer personele verilen taltiflerden faydalanamazlar, her fırsatta dertlerinin alacakları taltif olmadığını vurgulayan teknisyen yardımcıları hatırlanmak onure edilmek istemektedir.

Teknisyen yardımcıları teşkilata ait lojman ve kamplardan yararlanmaları zorlaştırılmakta, lojmanda oturmayı başaranlarda ise bodrum katının reva görüldüğü görülmektedir

Ayrıca teknisyen yardımcıları tüm memurlar için 2 yılda bir açılması gereken Görevde yükselme sınavının 8 yıldan beri açılmasını beklemektedir, tüm girişimlere rağmen neden sınav açılmadığıyla alakalı hiçbir bilgi edinemediklerinden dert yanıyorlar.

Teknisyen yardımcıları özlük haklarında yapılacak düzenlemeyle alamadıkları ek gösterge miktarını ve kadro derecelerindeki adaletsizliğin giderilmesini beklemektedirler.

Tüm kadrolardaki memurlar 29 ekim ,1 ocak, 23 nisan, 19 mayıs gibi resmi tatillerde çalışmazken özellikle polis evlerinde çalışan teknisyen yardımcıları bu günlerde fazla mesai ücreti almadan çalıştırılırlar.

Emniyette terör, istihbarat, kaçakçılık, güvenlik gibi birimlerdede görev yapan teknisyen yardımcıları buralara gelen suçlular tarafından deşifre olurlar, faal görevdeyken silah taşıma ruhsatı verilen teknisyen yardımcıları emekli olduktan sonra savunmasız kalırlar.
Teknisyen yardımcıları maruz kaldıkları bu haksız uygulamalardan kurtulmak için iktidar muhalefet tüm siyasi iradelerden yardım beklemekte başbakan ve cumhurbaşkanına seslerini duyurmaya çalışmaktalar?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber