ÖMSS dosyası -1

ÖMSS sınavı 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacaktır. Sınava girecek adaylar için başvurular 20 Şubat tarihi itibariyle başladı. "Kim, sınava hangi düzeyden girmelidir?", "Yüzde 39 özürlü sağlık kurulu raporu olanlar sınava girebilir mi?", "Öğretmen alımında bu sınav sonuçları kullanılacak mı?" gibi soruların cevapları için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Şubat 2012 01:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞVURU TARİHLERİ

- Lise, önlisans ve lisans düzeyi için ÖMSS sınavı yapılacaktır.
- Ancak, ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunları sınava değil kuraya girecektir.
- ÖMSS için 20 Şubat-2 Mart 2012, kura için 14-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında başvuru alınacaktır.

ÖZÜRLÜ SINAV SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

ÖMSS sınav sonuçları 2 yıl boyunca geçerli olacak. Bu süre boyunca, kamuya özürlü alınırken bu özürlü sınav sonuçları kullanılacaktır.

YÜZDE 40 VE ÜZERİ ÖZÜRLÜ OLANLAR SINAVA GİREBİLİR

ÖMSS'ye veya kuraya sadece yönetmeliğe uygun olarak yüzde 40 ve üzeri özürlü sağlık kurulu raporu olan adaylar girebilmektedir. Örneğin, Yüzde 39 özrü olanlar bu sınava giremeyecektir.

MEZUN VEYA MEZUN DURUMDA OLANLAR ÖMSS'YE GİREBİLECEKTİR

ÖMSS'ye lise, önlisans ve lisans mezunlarıyla, 2012 yılı içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar girebilecektir.

Kuraya ise ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvurabileceklerdir.

HEM LİSE MEZUNU HEM LİSANS MEZUNU OLANLAR

Adayların, en üst öğrenimden sınava girmesi zorunludur. Örneğin aday hem lise mezunu hem de lisans mezunu ise, en üst öğrenim lisans olduğu için adayın lisans düzeyinden sınava girmesi zorunludur.

YERLEŞTİRME SIRASINDA ADAY MEZUN OLMALIDIR

Sınav, 29 Nisan'da yapılacak. Kadroların yer aldığı yerleştirme işlemlerinin Haziran ayında yapılması planlanmaktadır. Mezun olmamasına rağmen, 2012 yılı içerisinde mezun olacağını düşünerek sınava giren adayların, yerleştirmelere başvuru tarihinin son günü itibariyle mezun olması gerekmektedir. Bu noktada, yerleştirme tarihinin de iyi planlanması gerekmektedir. Hem ortaöğretim hem de yükseköğrenimde eğitim ve öğretimin biteceği tarihleri gözönüne alarak, yerleştirme başvuruları alınmalıdır.

MEB İŞ OKULU MEZUNLARI KURAYA DEĞİL SINAVA BAŞVURACAK

Ilköğretimden sonra ortaöğretim düzeyinde öğretime devam etmeyip Millî Eğitim Bakanlığı İş Okulundan mezun olanlar kuraya başvuramayacaklardır. Bu adaylar ve ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olanlar, ÖMSS'ye ortaöğretim düzeyinden başvurarak sınava gireceklerdir.

ÖMSS NERELERDE YAPILACAKTIR

ÖMSS, 29 Nisan 2012 tarihinde 81 il merkezinde saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda yapılacaktır.

ÖMSS SINAV SONUÇLARI ÖĞRETMEN ALIMINDA KULLANILACAK MI?

Kimlerin öğretmen olacağı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı ile belirlenmiştir. Kurul kararında öğretmenliğe kaynak olarak gösterilen bölümlerden mezun olan özürlü öğretmen adayları da, ÖMSS'ye girecektir. MEB, özürlü öğretmen alımını bu sınav sonuçlarına göre yapacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber