İlahiyat fakültelerinin sayısını artırdı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Mart 2012 10:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Meclis'te yeni eğitim modeli olan 4+4+4'e son rötuşlar yapılırken Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerdeki ilahiyat fakültelerinin sayısını artırdı.

Yeni eğitim sisteminde İmam Hatip'lerin orta bölümleri tekrar açılınca doğacak olan açığı kapatmak için harekete geçen Bakanlık ve YÖK, aldığı ortak kararla ilahiyat fakültelerinin sayısını 22'den 41'e çıkardı.

Fakülteye giriş puanları da düşüyor

28 Şubat darbesinden sonra ilahiyat fakültelerinin azaltılması ve bu fakültelerin puanlarının çok yüksek seviye de tutulmasından dolayı mezun olan öğrenci sayısı azalmıştı. 4+4+4 şeklinde kademelendirilen yeni eğitim sisteminde, ilk 4'ten sonra öğrenci isteği doğrultusunda imam hatiplere geçiş yapabilecek. Ancak Bakanlık imam hatiplerin ortaokullarında görev yapacak ilahiyat mezunu öğretmen bulamıyor. Bu yüzden Kıbrıs da dahil olmak üzere ilahiyat fakültelerinin sayısı 22'den 41'e çıkarıldı.Öte yandan YÖK'ün aldığı kararla önümüzdeki üniversite sınavlarıyla birlikte üniversitelerde çok yüksek puanlarla girilen İlahiyat fakültelerinin puanları da düşecek.

Tasarı Türkiye şartlarına daha uygun

Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Başkanı Selahattin Yazıcı, 28 Şubat darbesi öncesi ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerin sayısının 2 bin 750 olduğunu işaret ederek, ?Darbeden sonra bu rakam 475'lere kadar ilerledi hatta neredeyse akademisyenle öğrenci sayısı aynıydı. Ancak bu fakültelerin açılmasıyla birlikte öğrenci sayısı tekrar düzeldi? dedi. Yazıcı, ?28 Şubat'ta Türkiye'deki eğitim sistemi dibe vurmuştu. Fakat 4+4+4 sistemine geçişle birlikte eğitim tekrar düzelecek ve eğitimciler çok rahatlayacak. Ayrıca Türkiye şartlarına göre çok güzel bir sistem?diye konuştu.

A. FATİH ERTURAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber