Faruk Çelik'in memurlar.net'e gönderdiği açıklama: Haberim yok

Bugün yayımladığımız haberde, günlerdir medyada yer alan haber ve belgelere rağmen, SGK'daki promosyon yolsuzluğuna ilişkin olarak neden Bakanlığın bir açıklama yapmadığını belirtmiştik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik sitemize gönderdiği açıklamada, haberlere konu gizli anlaşmanın resmi kaydının gösterilmesi halinde soruşturma açılabileceği belirtilmiştir. Oysaki istenen belgeler zaten internete ve gazetelere saçılmıştır. Bir kez daha belge istenilmesi, topu taca atmak değilse nedir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2012 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FARUK ÇELİK'İN GÖNDERDİĞİ AÇIKLAMA

Bugün internet sitenizde yayınlanan haberde Sosyal Güvenlik Kurumunun Vakıf Bank ile yaptığı promosyon sözleşmesine yönelik bazı iddiaların yer aldığı görülmüştür.

İddialara konu olan promosyon sözleşmesi 13.03.2007 tarihinde imzalanmış olup, ilgili tarihte sayın Bakanımız Faruk Çelik TBMM'de Ak Parti Grup Başkan vekilliği görevini yürütmekte idi.

Söz konusu iddialar, bir önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Ömer Dinçer zamanında gündeme gelmiş ve iddialarla ilgili olarak Sayın Ömer Dinçer, promosyonun tamamının personele dağıtıldığını belirtmiştir.

Aynı konu tekrar gündeme getirilerek Bakanlığımıza intikal ettirilmiş Bakanlığımca Sosyal Güvenlik Kurumu'na sorulmuş ve kurum yetkilileri konuya ilişkin yaptıkları araştırma ve inceleme neticesinde; haberinizde iddia ettiğiniz ?gizli bir anlaşma?ya ilişkin resmi bir kaydın olmadığını bildirmişlerdir.

Ancak, ?gizli bir anlaşma? iddianıza ilişkin herhangi bir resmi belgeyi tarafımıza yasal yollarla ulaştırmanız halinde konuyla ilgili araştırma ve incelemeler derinleştirilerek gerekli tüm soruşturmalar yapılacak, konunun üzerine hassasiyetle gidilecektir.

Öte yandan Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in, hiç ilgisi olmamasına rağmen konuyla ilişkilendirilmesi ve sanki ilgili iddialar bugün ortaya atılmış gibi haber yapılması doğru bir yaklaşım olmayıp, bu davranış habercilik etiğiyle de bağdaşmamaktadır.

Bu çerçevede, haberin başlığından tutun da bazı paragraflarda yer alan üstü örtülü itham edici cümlelerle ilgili gerekli düzeltmelerin yapılmaması ve bu açıklamamızın kamuoyunun yeterli ve doğru bilgilenmesini sağlayacak sürede sitenizde yayınlanmaması halinde tüm yasal girişimlerin yapılacağını da belirtmek isteriz.

Kayhan ÜNAL
Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri


MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMASI

Yukarıda Faruk Çelik'in açıklaması yer almaktadır. İki haftadır medyada yer alan haberlere ilişkin olarak Sayın Çelik özetle;

1- Gizli anlaşma yok. Promosyonun tamamı memurlara dağıtıldı. Gizli anlaşmaya dair resmi bir belgenin taraflarına iletilmesi halinde, gerekli soruşturmanın yapılacağını belirtmektedir.

2- Konunun kendisiyle hiç ilgisi olmadığını belirtmektedir.

Basın Müşaviri Kayhan Ünal imzasıyla memurlar.net'e gönderilen yukarıdaki açıklamaların samimi olmadığını düşünüyoruz. Zira, istenen gizli sözleşme Büro Emekçileri Sendikaları tarafından kamuoyuna açıklanmıştır. Konuya dair tüm belgeler, ekler şeklinde BES tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır. Gizli anlaşma metni, Vakıfbank'ın bir taahhüdü olarak görünmektedir. (Tıklayınız.) Bu taahhüd sonrasında, harcama yapıldığı ve bu harcamaların Vakıfbank'a ödettirildiğinin belgeleri gazetelerde yer almıştır. Tıklayınız. Ayrıca bu belgelerden birinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Makam katının tadilat edildiği ve bu tadilatın parasının Vakıfbank'a ödettirildiği görülmektedir. Yine bir internet sitesinde yer alan belgelerde çok sayıda harcama belgesi yer almaktadır. Tıklayınız.

Dolaysıyla; zaten bugüne kadar bir çok belge yayımlanmış olup, Sayın Bakanın "gizli anlaşmadan haberdar değiliz" veya "hiç ilgimiz yok" türü açıklamaları iyiniyetli görünmemektedir.

Bakanlık birimleri arasında Teftiş Kurulu Başkanlığı bulunmaktadır. İki haftadır yayımlanan bilgi ve belgelerden dolayı bugüne kadar çoktan soruşturma açılması gerekmekteydi. Bu soruşturmanın neden açılmamış olduğunu ve bugüne kadar neden bir açıklama yapılmadığını haberleştirmemizin "habercilik etiğiyle" bir ilgisi bulunmamaktadır.

Bir kez daha açık ve net olarak soruyoruz. Bankanın taahhüdünü gözteren gizli sözleşme, internet üzerinden, BES tarafından açıklanmıştır. Gizli anlaşmaya konu belgeler ise yukarıda linkleri verilen gazeteler ve bir internet sitesinde yer almıştır. Neden soruşturma açılmamaktadır. "Bize yeniden belge gönderin denilerek" neden soruşturma açılması işi ertelenmektedir. Söz konusu olan para 1 milyon TL'dir. 1 milyon TL'lik bir para için bugüne kadar kayıtsız kalınmasını başka nasıl anlamalıyız?

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber