Sağlık Bakanlığından 4/B'li yapılan vekil ebe ve hemşirelere eziyet

663 sayılı KHK'da yer alan hükme bağlı olarak vekil ebe ve hemşireler 4/B'li pozisyonlara geçirildi. İl Müdürleri 17 Ocak tarihli genelgeye dayanarak bazı personeli Devlet hastanesine görevlendirdi. Bu çerçevede kış şartları içinde herkes ayarlamasını yaptı. Ancak Bakanlık 16 Mart 2012 tarihinde yeni bir genelge yayımladı ve personelin tekrar eski görev yerlerinde başlatılmasını istedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mart 2012 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mail yoluyla memurlar.net'e ulaşan bir şikayet

Sayın Memurlar.net Yetkilileri,

Eşim 663 Sayılı Sağlık Bakanlığının Teşkilat Yasasını içersinde barındıran Kanun Hükmünde Kararname ile 657/4-B sözleşmeli sağlık personeli kadrosuna geçerek Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürünün göreve başlatılma genelgesine dayanarak il sağlık müdürlüğü tarafından köy sağlık evinden alınarak aynı ilçenin Devlet Hastanesine atandı.14 Şubat 2012 tarihinde sözleşme imzalayarak göreve başladı.

Biz de akabinde evimizi tüm kış şartlarında ve zorluklar içersinde hastanenin bulunduğu ilçeye taşıdık.

Ancak Sağlık Bakanlığı Personel genel müdürlüğünün 16 Mart 2012 tarihli genelgesiyle dünyamız başımıza yıkıldı.Bu genelgede 49 gün önce İl sağlık müdürlüklerine gönderilen genelgenin aksine 657/4-B Sözleşmeli kadrosuna geçen vekil ebe hemşirelerin tekrar eski yerlerinde göreve başlatılmalarını istiyordu.

Siz de takdir edersiniz ki bir memurun 49 içinde 2 defa atanmak istenmesi normal bir prosedür değildir.

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün sözleşmeli memurunu bu şekilde mağdur etmeye hakkı var mıdır? 4/B'li personelini keyfiyet arzeden atamaya tabii tutabilir mi, mağdur olan personeller bu durumda neler yapabilir?

16 mart tarihli genelge

27 Ocak tarihli genelge

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber