Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunlarına Devletin verdiği özensiz cevaplar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok devlet kurum ve kuruluşlarında Basın ve Halkla İlişkiler birimleri bulunmaktadır.

Yönetimin topluma daha etkin hizmetler götürmesi bakımından kamu kuruluşlarında halkla ilişkiler kaçınılmazdır. Kamu hizmetlerinde ve yönetimde verimliliği arttırmanın yolu halkla ilişkilere önem vermekten geçer. Halkla ilişkiler ayrıca işletme ve büro yönetimi uygulamalarıyla kamu kurumlarının ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte insan kaynağı yetiştiren bir sosyal bilimdir.

Üniversite öğrenimleri boyunca; Yönetim Ve Organizasyon, Kamu Kuruluşlarında Halkla İlişkiler, Kriz Yönetimi, İnsan Kaynakları, İşletme, Kişilerarası İletişim, Hukuk, Sosyal Psikoloji, Kamuoyu Araştırmaları, gibi çok geniş yelpazede ders içerikleri ile en etkili şekilde hizmet verilecek şekilde eğitim alan HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM bölümü mezunları devlet kurumları ve memur alım ilanlarına yeterli sayıda dâhil edilmemekte ve bu birimlerde öncelik olmaları gerekirken hiçbir şekilde öncelik tanınmamaktadır.

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM(LİSANS) bölümü mezunları kurumların bünyesindeki Memur, Bilgisayar İşletmeni, VHKİ, Sekreter, Daktilograf vb. idari kadrolar için gerekli bilgi ve niteliklere sahip olduklarını düşünmekteler ve bu sebepten dolayı ?'Kamu Personeli Seçme Sınavı''na giren ve atama bekleyen 4291 kodlu HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM bölümü mezunları çeşitli kurumlara mail atarak taleplerini dile getirmekteler...

ÜYELERİNİN ÇEŞİTLİ KURUM VE KURUŞLARA GÖNDERDİĞİ MAİLLERE GELEN CEVAPLARDAN BAZILARI...

İTÜ Personel Daire Başkanlığı: 2012 KPSS 1. Yerleştirme talebinde 1 adet kadro talebimiz 4291 kodlu Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden verilmiştir.

İTÜ Personel Daire Başkanlığı

Bitlis Eren Üniversitesi: "Temmuzda açılacak kadroya başvurabilirsiniz."

İçişleri Bakanlığı: KPSS tercihleri Bakanlığımız ihtiyaçlarına göre düzenlenmekte olup, 4291 numaralı nitelik kodundan (Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programlarının birinden mezun olmak.) atanmak isteyenlere ihtiyaç duyulması halinde konuya gereken hassasiyet gösterilecektir.

Namık Kemal Üniversitesi:13 mart 2012 tarihli bilgi edinme başvurunuz incelenmiş olup; 4291 nitelikli kod ile personel talebimizin değerlendireleceği hususunu, bilgilerinize rica ederim.

İETT: KPSS Sınavını kazananlardan Genel Müdürlüğümüzün talepleri doğrultusunda yerleştirme işlemleri yapılmıştır. Bundan sonra yapılabilecek personel istihdamında talepleriniz değerlendirilecektir.

Hacettepe Üniversitesi: Talebiniz dikkate alınacaktır.

Nilüfer Belediyesi: Belediyemizin şu an için KPSS ile memur alımı talebimiz bulunmamaktadır.

Ancak talebimiz söz konusu olduğunda bahsettiğiniz kadro unvanlarına da yer verilecektir.

Karatekin Üniversitesi: Öneriniz dikkate alınmış olup ilgili birimlere iletilmiştir.

Bayburt Üniversitesi-Basın Ve Halkla İlişkiler Birimi: Daha önce aynı içerikte fakat farklı isimle gelen maili Personel Daire Başkanlığımıza ilettiğimizi belirtir, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

Dumlupınar Üniversitesi: İlgi dilekçeniz incelenmiş olup, Personel Daire Başkanlığına gönderilmiştir.

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı - SHÇEK: Bakanlığımıza yaptığınız bilgi edinme başvurunuz incelenmiş olup, Personel Dairesi Başkanlığımız ile yapılan yazışma sonucunda; Bakanlığımıza personel alımlarında ihtiyaç duyulan niteliklere sahip personelin alınmasına dikkat edildiği, başvurunuzda yer alan görüşlerin değerlendirilmek üzere kayıt altına alındığı belirtilmiştir. Bilgilerinize rica ederim.

Namık Kemal Üniversitesi: 4982 sayılı bilgi edinme kanunu kapsamında yaptığınız başvuru formunda, ''öğrenci seçme ve yerleştirme merkezince kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atamalarda, personel temininin sağlanması yönünde aranan niteliklere üniversitemiz olarak halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü mezunları için 4291 nitelik koduyla tercih edilme yönünde talebiniz değerlendirmeye alınmıştır.

Ankara Üniversitesi: ÖSYM aracılığıyla yerleştirme ihtiyacı doğduğunda kriterler belirlenirken dilekçenizde belirtilen konu da değerlendirmeye alınacaktır.

SGK: Talebiniz değerlendirilmek üzere Makamın bilgisine sunulmuştur.

Pamukkale Üniversitesi: kpss alımlarında talebiniz dikkate alınacaktır.

İzmir İl Özel İdaresi: Kamu Personeli Seçme sınav sonuçları göre personel talebinde bulunurken, Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans mezunlarına da yer verilmesine ilişkin ilgi Talebinizin;

Kurumumuzda ilgili bölüm mezunlarına ihtiyaç olması halinde değerlendirileceği hususunda

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Gaziosmanpaşa Belediyesi: İlgilinin talebi incelenmiş olup; Kurumumuzda KPSS sonuçlarına istinaden merkezi yerleştirme usulüne göre personel istihdamı yapıldığında bahsi geçen hususun değerlendirileceğini bilgilerinize arz ederim.

Kredi Ve Yurtlar Kurumu: Talebiniz ilgili birimimize iletilmiştir.

Adnan Menderes Üniversitesi: Mesajınız Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğüne ulaşmıştır. En kısa sürede incelenerek konu hakkında size bilgi verilecektir.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü: İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzce memur alımlarına ilişkin yapılacak olan yeni atamalarda talebiniz değerlendirilecektir. .

İlgili forum başlığı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber