Maliye Bakanı Şimşek'ten memur maaşı zammı açıklaması/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl bütçe hedefini çok rahat bir şekilde tutturabileceklerine inandıklarını belirterek, ''Memur maaşlarındaki artışın da makul bir çerçevede olacağını ve dolayısıyla bütçede ilave bir tedbire gerek görmeyeceğiz kanısındayız'' dedi.

Şimşek, 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin bütçe gerçekleşmelerini açıkladığı basın toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Memur maaşlarına yapılacak zam oranlarına ilişkin bir soru üzerine Şimşek, kamu harcamalarında bir artış olması halinde bunun ya borçlanmayla ya da ilave tedbirlerle karşılanacağını belirterek, ''Ama bu toplu sözleşme sürecidir. Kıt kaynaklarımız var, o kıt kaynaklar çerçevesinde toplu sözleşme sürecinin yönetilmesi konusunda gereğini yapacağız'' dedi.

Şimşek, memur maaşları, emekli maaşları ve asgari ücretlilerin maaşlarını, 2002 yılından bu yana enflasyonun üzerinde artırdıklarını kaydetti.

Şu anda gündemlerinde ilave bir tedbir olmadığını ifade eden Şimşek, ''Biz bu yıl bütçe hedeflerimizi çok rahat bir şekilde tutturabileceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla şu an itibariyle ilave tedbir öngörmüyoruz ama ekonomi canlı organizma gibidir, zaman zaman değerlendirmeler değişebilir. Biz memur maaşlarındaki artışın da makul bir çerçevede olacağını ve dolayısıyla inşallah bütçede ilave bir tedbire gerek görmeyeceğiz kanısındayız.

Bakan Şimşek, iç tasarrufların artırılmasına ilişkin soruyu yanıtlarken de bugün bu konuyla ilgili Bakanlar Kuruluna bir tasarı sunacaklarını belirtti.

''Net hata noksanda sistematik bir problem var'' eleştirileri üzerine de Şimşek, şu anda TÜİK'in bu yönde bir çalışma yaptığını, varsa bir eksiklik giderileceğini söyledi.

''GSM'lerde vergi indirimi gündemde mi-'' sorusu üzerine de Şimşek, bugün Bakanlar Kuruluna sunacakları tasarıda makineden makineye iletişimi sağlayan sim kartların üzerindeki vergiyi kaldırmayı öngördüklerini anlattı. Şimşek, ''Yani bir başlangıç ücreti var biliyorsunuz, abonelik tesisi için. Biz onu sadece makinelerin birbirleriyle haberleşmesi çerçevesinde bunu kaldırmayı öngörüyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber