Türkiye Kamu-Sen tarafından, 63 ilde devam eden açlık grevlerinden Ankara ve İstanbul dışındakiler sona erdirildi

Haber Giriş : 07 Eylül 2003 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen tarafından, 63 ilde devam eden açlık grevlerinden Ankara ve İstanbul dışındakiler sona erdirildi

MEMURLAR 61 İLDE AÇLIK GREVİNİNE SON VERDİ... HÜKÜMETLE YÜRÜTÜLEN TOPLU GÖRÜŞMELERİN ANLAŞMAZLIKLA SONUÇLANMASININ ARDINDAN 63 İLDE AÇLIK GREVİNE BAŞLAYAN KAMU-SEN, 61 İLDE EYLEMİNE SON VERDİ.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetle yürütülen toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Türkiye genelinde 63 ilde 5 bin memurla başlattıkları açlık grevine, 61 ilde son verdiklerini bildirdi. Akyıldız, Ankara ve İstanbul'da ise sonuç alıncaya kadar açlık grevine devam edeceklerini söyledi.

Açlık grevi eylemi ile Uzlaştırma Kurulunu, kamuoyunu ve hükümeti etkilemeye ve sorunlarını anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Akyıldız, bunlardan ilk ikisinin amacına ulaştığını, bu nedenle de 61 ilde açlık grevi eylemine son verdiklerini açıkladı. Akyıldız, İstanbul ve Ankara'da yürütülen açlık grevinin muhatabının ise hükümet olduğunu ve ne zaman sonuçlandırılacağını da hükümetle yürütülecek görüşmelerin belirleyeceğini söyledi.
Bu gün 8'inci gününde olan açlık grevi nedeniyle 80'in üzerinde kişi hastaneye kaldırılmış, Sivas'ta bir kişi ise komaya girmişti.
Haberturk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber