Memur 124 liralık zammı garantiledi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur zammında top hakem heyetine geçti. Pazarlıkta taban, en düşük memura verilen 124 liralık zam olacak.

TOPLU sözleme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine, memur zammında top hakem heyetine geçti. Buradaki pazarlıklar hükümetin en düşük memur için teklif ettiği 124 liralık zam üzerinden yapılacak. Sayıştay Başkanı Recai Akyel'in başkanlık edeceği hakem heyeti, iki yıllık zam oranlarını 29 Mayıs'a kadar belirleyecek. Heyette ayrıca Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoglu, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, Hazine Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş, Devlet Personel Başkan Yardımcısı Şaban Talaş, Memur-Sen'den Hacı Bayram Tombul, Hüseyin Rahmi Akyüz, Türkiye Kamu-Sen'den İsmail Koncuk, KESK'ten Ali Kılıç, İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sedat Murat, Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aydın Başbuğ yer aldı. Hakem heyetinin çalışmalarında, kamu işveren heyetinin son olarak teklif ettiği 3.5+ 4 oranındaki zam taban olacak. Görüşmeler ve pazarlıklar bu oranın üzeri için yapılacak. Kamu temsilcilerinin, hakem heyetindeki pazarlık sürecinde de yüzde 0.5'lik artışlara gitmesi bekleniyor.

Bu çerçevede hükümetin ilk etapta teklifini 4+4'e çıkaracağı tahmin ediliyor. Hükümetin son olarak teklif ettiği 3.5+4'lük zamla birlikte, en düşük memur maaşı bin 633 liradan bin 757 liraya yükselecek. Ortalama memur maaşı da bin 894 liradan 2 bin 39 liraya çıkacak. Bu oranlar baz alındığında en düşük memur maaşı 124 lira artarken, memur 5 aylık fark olarak 285.7 lira alacak. Hakem heyetinin oranları yukarı çekmesi ile birlikte fark da artacak.

MEMUR BUGÜN İŞ BIRAKIYOR

Toplu sözleşme görüşmelerinde istediği zammı alamayan memurlar bugün iş bırakacak. Yapacakları bir günlük iş bırakma eylemini basın toplantısı ile duyuran Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, hakem heyetine ise perşembe başvuracaklarını söyledi.

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber