Öğretmenlerin hizmetiçi eğitimi başladı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 10:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okulların kapanmasıyla sınıf ve okul öncesi branştaki yaklaşık 258 bin öğretmen, üç hafta sürecek hizmetiçi eğitime alındı.

Uzaktan ve yüz yüze gerçekleştirilecek eğitimler, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in video konferans sistemiyle öğretmenlere hitap etmesiyle başladı.

Hizmetiçi eğitim, 29 Haziran 2012 tarihinde sona erecek.

Eğitimlerin bir haftası uzaktan eğitim yoluyla, iki haftası ise yüz yüze verilecek. Öğretim görevlilerinin vereceği eğitim; mesleki çalışma, eğitim uygulamaları, konular, öğretmen sayıları, okul veya merkez kapasiteleri dikkate alınarak il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince planlanacak.

Hafta içi her sabah saat 9'da başlayacak ve 5 saat sürecek, her ders 50 dakika sürecek. Hazırlanan eğitim programlarıyla ilköğretim kurumlarındaki öğretmenler ile okul öncesi öğretmenlerinin mesleki gelişimlerinin artırılması ve motivasyonlarının sağlanması amaçlanıyor.

Öğretmenlere zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun uygulanması, eğitimde aile, çocuk ve öğretmen faktörlerinin önemi gibi çeşitli konularda sunumlar yapılacak.

Eğitim süresince Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin bilgilerin yanı sıra öğretmenlik mesleğinde kişisel ve mesleki gelişimin önemi de anlatılacak.

Öğretmenlere, beden dilini nasıl kullanmaları gerektiğinin aktarılacağı eğitimlerde, öğrenciyi tanıma tekniklerini, özel eğitim ve kaynaştırma yöntemleri, sınıf rehberliği, meslek etiği, öğrenme stratejileri gibi konularda da bilgiler verilecek.

Hizmetiçi eğitim sayesinde öğretmenler, okulda yaptıkları çalışmalar hakkında konuşma, sorgulama ve değerlendirme imkanı da bulacak.

Öte yandan, Eğitim Sen üyesi bir grup öğretmen, bulundukları okullarda Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in konuşmasını dinlemeyerek hizmetiçi eğitimi protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber