ÖMSS'de Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

En son 2010 Kasım ayında yapılan kurum sınavıyla atanan engelliler Yönetmelik değişikliği sebebiyle 2011 yılını tek bir engelli alımı dahi olmadan geçirdi. Devlet Bakanı Sayın Fatma Şahin'in atamalar mayıs sonunda yada en geç haziranın ilk haftasında açıklamalarına rağmen ne tercih kılavuzu nede atamalarla ilgili bir gelişme yaşandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1.5 seneyi aşkın bir sürerdir atama bekleyen engelliler zorlu hayat şartlarında bu konuda da yalnız bırakılmanın üzüntüsünü yaşıyorlar. Sayın bakanımızn açıklamalarına rağmen sınav sonuçlarını geç açıklayan ÖSYM atamalar ve tercihler konusunda engellileri mağdur etmektedir.

ÖMSS yapıldı yapılacak derken şimdi de sonuçlar, kılavuzlar, tercihler silsilesinin düğümlerle dolu yumağına dolanan engelli bireyler, halen umutla beklemeye devam ediyor. Birçoğu kazanamayacak olsa da hepsi umutlu. Çünkü güvenmek istiyorlar. Fakat bu süreç ciddi anlamda uzamıştır. Sınavın gündeme gelmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, halen tercih kılavuzlarının yayımlanması beklenilmektedir. Bugüne kadar sabırsızlık ve tenkitten kaçınan engelliler, artık kendilerine verilen değeri somut olarak görmek istiyor. Çünkü bu süreç daha fazla uzadıkça, engellilere verilen değerin boyutunun asgariye indiği düşüncesi birçok kesim tarafından kabul görebilir duruma gelecektir. 60.000 kişinin katıldığı sınavın başvuru tarihi, sınav tarihi, kılavuz yayımlanma tarihi, sonuç tarihi ayrı ayrı büyük zaman dilimlerine yayılarak zaten yeterince zaman kaybı yaşanmıştır. Tercih kılavuzlarının ivedi olarak yayımlanması ve engelli bireylerin hayata biraz daha erken tutunmalarına yardımcı olunması gerekmektedir.

Bu nedenle 60.000 adayın girdiği sınavda tüm ÖMSS adayları tercih kılavuzunu beklemektedır. Belirsizlik içinde kalan adaylar sayın Bakanımız FATMA SAHIN den aşağıdakı soruların cevaplarını beklemektedır :

1-) Tercih kılavuzu yayınlanma tarihi nedir?

2-) Atama yapılacak tarih nedir?

3-) Açıklanan 7000 kadronun kaçı lisans, kaçı önlisans, kaçı lisedir?

4-) Engelli ögretmen alımı yapılacakmıdır?

5-) Söz verildiği gibi branş ataması mı olacak yoksa düz memur kadrosumu olacaktır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber