Polis, Avea İle Sınırsız Konuşmaya Devam Edecek

İçişleri Bakanlığı, kurumsal internet sitesinde yapmış olduğu açıklamada, 1 Temmuz itibariyle ücretsiz görüşmenin 570 dk/ay olarak sınırlandığını belirtmişti. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı gibi kurumlar da İçişleri Bakanlığına bağlı olduğu için bu sınırlamanın bu kurum personeli için de geçerli olduğu düşünülmüştü. Bugün ise Emniyet Genel Müdürlüğü bir açıklama yapmış ve Avea sınırlamasının kendi kurum personelini kapsamadığını belirtmiştir. Bu açıklamadan sonra İçişleri Bakanlığı internet sitesindeki açıklamayı düzeltmiştir. Yeni açıklamayı görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlığımız ile Avea arasında 10.03.2005 tarihinde imzalanan ek protokol gereğince, İçişleri VPN kapsamında bulunan Avea abonelerinin aylık sabit ücret ve görüşme ücretlerinde herhangi bir değişiklik olmazken, grup içi ücretsiz görüşme süresi aylık 570 dakika (9,5 saat) olarak yeniden düzenlenmiştir.

01 Temmuz 2005 tarihinden itibaren 9.5 saati aşan grup içi görüşmeler, grup dışı arama fiyatından ücretlendirilecek olup, ilgili ay içerisinde kullanılmayan grup içi süreleri bir sonraki aya devretmeyecektir. (Örneğin bir abone ayda 10 saat grup içi görüşme yapmışsa 9,5 saati aşan 30 dakikalık bölüm için 30 X 72.229 TL = 2.166.870 TL (2.16 YTL) ücret ödeyecektir.) Söz konusu uygulamanın faturalara yansıması, ancak Ağustos ayında gönderilecek olan Temmuz ayı görüşme bedellerinde olacaktır.

Yukarda belirtilen hususların Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ile ilgisi yoktur. Çünkü Avea ile Emniyet Genel Müdürlüğü ayrı, İçişleri Bakanlığı ayrı protokol imzalamıştır.

9,5 saat sınırlaması abone olunan her hat için ayrı ayrı geçerlidir. Örneğin bir aboneye ait 2 Avea hattı varsa iki hatta ait görüşme süreleri ayrı ayrı hesaplanmaktadır. Bu hatlar aynı kişiye ait olduğu için görüşme sürelerinin toplanması gibi bir uygulama sözkonusu değildir.

Konu ile ilgili dokümanlar aşağıdadır;

1 - Avea İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin yazısı

2 ? 01.05.2005 tarihinden geçerli ücret tarifesi

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber