Uzlaşma Komisyonu, Meclis tatile girdiğinde de çalışacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Yeni anayasa yazımını sürdüren TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis'in tatilde olduğu sürede de çalışmaya hazırlanıyor.

Komisyon, Meclis'in tatilde olduğu sürede çalışmak için henüz karar almadı. Yarın yapılacak toplantıda konunun netleşmesi beklenirken, Komisyon'un nerede çalışmalarını sürdüreceğine de karar verilecek. Üyelerin, konuyla ilgili görüşlerini ifade etmesinin ardından bir karar alınması bekleniyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yaptığı açıklamada, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun Meclis tatile girdiğinde de çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. 10 başlık altında yeni anayasa yazımını gerçekleştirecek olan Komisyon'un çalışmalarının çeşitli boyutları olduğunu belirten Çiçek, ''Üst Komisyon'un yanı sıra her partiden birer milletvekilinin olduğu Yazım Komisyonu ve görevli uzmanların çalışmaları da sürecek'' dedi.

Komisyon'un MHP'li Üyesi Konya Milletvekili Faruk Bal, genel eğilimin Komisyon'un tatilde de çalışmak yönünde olduğunu belirterek, ancak henüz kesin kararın alınmadığını söyledi. Komisyonun nerede çalışacağı sorusuna Bal, ''Meclis'te de olabilir başka bir yerde de...'' karşılığını verdi.

MUHALEFET DE AYNI FİKİRDE

Komisyon'un CHP'li Üyesi Konya Milletvekili Atilla Kart da Komisyon'un tatilde de çalışabileceğine dikkati çekerek, bu konuda aksi bir görüşleri olmadığını ifade etti. Kendilerinin de bir süre dinlenmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Kart, Komisyon'un Meclis dışında bir yerde çalışmaması gerektiğini savundu. Kart, ''Komisyon çalışacaksa Meclis'te çalışırız'' dedi.

Kart, konunun yarın Komisyon'da görüşüleceğini ve karar alınacağını söyledi.

Komisyon'un AK Parti'li üyesi Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, anayasa yapma zamanlarının zor yakalanabilen ''milli fırsatlar'' olduğuna işaret ederek, ''Bunu heba etmememiz lazım. Üyeler olarak bizler tatilden fedakarlık yapmalıyız'' görüşünü kaydetti.

İyimaya, çalışmaları nerede sürdüreceklerinin Komisyon'un takdirinde olduğunu ifade ederek, Meclis binalarında olabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber