Tokat'ta '1. Okul Yöneticileri Kongresi' yapıldı

Tokat Valiliği, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Tokat 1. Okul Yöneticileri Kongresi' Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Yerleşkesi Konferans Salonu´nda Yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk kez gerçekleşen programa Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, GOP Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Eğitim Fakültesi Dekanı Mustafa Baloğlu, akademisyenler, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Yunus Utkan Özdemir tarafından verilen piyano dinletisinin ardından, Tokat 1. Okul Yöneticileri Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nail Yıldırım, açılış konuşmasında, kongrede 28 bildiri sunulacağını, bu kongre ile okul yöneticilerinin, yönetimde farklı uygulamalarını paylaşarak, etkileşim içerisinde kişisel ve mesleki gelişimlerini, yönetim okur yazarlığını artırma imkanına kavuşacaklarını ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Değişim ve yenileşme zorunluluktur. Çalışanların hizmetiçi eğitiminde günümüzde uzaktan eğitim ve sanal eğitim gibi uygulamalar konuşulmaktadır. İnsanı önemsiyoruz. İnsan odaklı çalışmalara önem veriyoruz. Bu nedenle insanların yüz yüze iletişim kurarak iyi uygulamaları paylaşma ve yaygınlaştırma imkanı sunacak modeller uyguluyoruz. Tokat'ta düzenlenen Makale Paylaşım Günleri uygulaması bunlardan biridir. Umuyorum ki iyi uygulamalarını paylaşacağı bu kongreden bir sinerji çıkacak. Çıkan sinerji nihayetinde her şeyin amacı olan öğrencilerimizin eğitimine katkı sunacaktır. Okul yöneticilerimiz bu denli kritik öneme sahiptir.? dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Baloğlu ise kongre ile öncelikle amaçlarının deneyimleri ve olumlu örnekleri paylaşmak olduğunu kaydetti. GOP Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de konuşmasında, ?Üniversite olarak Tokat'a her alanda katkı sunmaya devam ediyoruz. Daha önce Tarım ve Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğinde çeşitli etkinlikler yaptık. Şimdi ise Milli Eğitim ile bu güzel çalışmayı yapıyoruz. Bu çok önemli bir çalışmadır. Önümüzdeki sene öğrencilerimizin de bu faaliyeti görmelerini arzu ediyorum.? diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz ise 3 yıllık görevi süresince eğitim öğretimde yakaladıkları başarıdan dolayı okul yöneticilerine teşekkür etti. Tokat'ın üniversiteye girişte 60. sıralardan ilk 10'lara geldiğini belirten Vali Yılmaz, şunları ifade etti: ?Bunda siz idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, veliler ve öğrencilerin katkısı bizleri daha iyi yerlere gelme adına umutlandırdı. Bu toplantı yakaladığımız başarı da belki varsa eksikliklerimiz bir eğitim öğretim yılı sonunda muhasebemizi yapma anlamında önemli.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber