'Tutuklanacağımı, Müsteşar yardımcısı Erdal Sumaytaoğlu söyledi'

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 02:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Nurettin KURT / ANKARA

Kayseri Şeker Fabrikaları ile ilgili 68 milyon liralık yolsuzluğu konu alan, 156 sanıklı davanın 5'inci duruşması önceki gün Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, suç örgütü lideri olmakla suçlanan fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın arasında bulunduğu 7 tutuklu sanık ile eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Başbakanlık Başmüfettişi Mehmet Kılınçer'in yer aldığı 28 tutuksuz sanık katıldı. Savunması alınmayan bazı sanıkların dinlenilmesinin ardından Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, dosyada yer alan 2 zarfı açtı. Bunlardan birinin 5 sayfalık bir imzasız ihbar mektubu olduğunu belirten Örsdemir, bunu okumamayı tercih etti. Örsdemir'in 150 kişinin bulunduğu salonda okuduğu sarı zarfın içinden çıkan Savcı Cemil Tuğtekin ve Zabıt Kâtibi Onur Taş'ın 8 Şubat 2010 tarihli tutanağı ise ortalığı karıştırdı.

Gerekirse ifade veririm

Tutanağa göre, 5 Şubat 2010 günü saat 16.30 sıralarında, Savcı Cemil Tuğtekin'in odasına gelen Savcı Hakan Yüksel, Zabit Katibi Onur Taş'tan dışarı çıkmasını istedi. Tuğtekin'e Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Hakan Yüksel, Özışık'ın kendisi hakkında soruşturma yürütüldüğünü duyduğunu, gerekirse ifade vermek istediğini söylediğini anlattı. Özışık'ın, haberi getiren kişinin davanın Ergenekon'a bağlanmaması için kendisinden rüşvet istediğini anlattığını da belirten Savcı Yüksel, soruşturma olup olmadığını sordu. Böyle bir soruşturma yürütmediğini belirten Cemil Tuğtekin, yaşananları Başsavcı Vekili Hamza Keleş'e anlattı ve tutanak tutarak imzaladı.

3 milyon lirayı hazırla

Tutuklu sanık Vedat Ali Özışık ise şunları söyledi: ?Tutuklanacağımı, bir yemekte Tarım Bakanlığı Hukuk Müşaviri Erdal Celal Sumaytaoğlu söyledi. Davanın şikâyetçilerinden Rifat Herdem bizden 3 milyon para isteyerek, ?Bunun 1 milyonu Savcı Cemil Tuğtekin'e, 2 milyonu da polislere verilecek, soruşturma kapatılacak' demişti. Birkaç arkadaşımı devreye soktuğumda hakkımda böyle bir soruşturmanın olduğunu, beni tutuklayacak hâkimin de ismini söylediler. Ben Savcı Hakan Yüksel'i tanımıyorum. Kendisi ile görüşmeye gitmedim.?

Vekil tutuklanmamı istedi

Vedat Ali Özışık, bu tutanakla ilgili soru üzerine şunları anlattı: ?Bir grup rakibim, ?Biz Vedat Ali Özışık'ı tutuklatacağız' diye bir kampanya başlattı. Kayseri Adliyesi'ne gelen ihbar mektubunda Kayseri Milletvekili'nin HSYK Üyesi Ali Aydın vasıtasıyla Cemil Tuğtekin'den benim tutuklanmamı istediği, Cemil Bey ile görüştüğü söylentisi vardı.?

Tutanak niye okundu

DURUŞMADA okunan tutanağı öğrenen Savcı Hakan Yüksel, Mahkeme Başkanı Örsdemir'in yanına giderek sitem etti, Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen'e de bilgi verdi. Savcı Yüksel'in bu olayı yakın çevresine, şöyle konuştuğu öğrenildi: ?Yanıma o dönem bir İçişleri Bakanlığı müfettişi ile bir Kayseri Şeker Yönetim Kurulu üyesi geldi. Bana bazı söylentilerden bahsedince ben de bunu dönemin özel yetkili Başsavcıvekili Hamza Keleş ile savcılar Mustafa Bilgili ve Cemil Tuğtekin'e ilettim. Tamamen iyi niyetli olarak kendilerini söylentilerden haberdar ettim. Benim alnım ak. Mahkemenin neden davayla doğrudan ilgisi olmayan bu tutanağı duruşmada okuduğunu anlamış değilim. Ama gerekli yasal girişimlerde bulunacağım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber