Ortaokullarda haftalık ders saati sayısı, 36-37 saat oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB İlkokul ve Ortaokullarda okutulacak haftalık ders çizelgelerini yayımladı. Bu çizelgeler incelendiğinde daha önceki dönemde var olan zorunlu ders saatlerinde büyük bir değişiklik olmadığı görülmektedir. Zorunlu ders saati incelemesi yapıldığında bu çizelgede de eski çizelgede de 28-29 saat zorunlu ders olduğu bu zorunlu derslerin saatlerinde büyük bir değişikliğe gidilmediği görülecektir.

En büyük değişiklik 5,6,7 ve 8.sınıflarda yani Ortaokullarda 30 olan haftalık ders saatinin 36-37 saate çıkması noktasındadır.

Bu yapılırken az önce söylediğimiz gibi zorunlu derslerde değişikliğe gidilmemiş Seçmeli Ders saatleri arttırılmıştır. Eski çizelgede 6,7 ve 8.sınıflarda bir saat seçmeli ders varken yeni çizelgede tüm ortaokulda 8 saat seçmeli ders zorunluluğu getirilmiştir.

Yani öğrenci eskiden aldığı derslerin yanında zorunlu olarak 8 saat seçmeli ders alacaktır. Bu çizelgenin özü zorunlu seçmeli ders uygulaması ile açıklanabilir. Kanuna İsteğe Bağlı Seçmeli Ders kavramını koyanlar şimdi de İsteğe Bağlı Olmaksızın yani Zorunlu Seçmeli Derslerle karşı karşıya bırakmıştır öğrencileri...

Tekrar belirtelim ki okullarımızın tamamı Normal eğitime geçmeden bu çizelgelerin uygulanması öğrenciler adına doğru sonuçlar doğurmayacaktır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber