İzmir'de ?on numara' operasyonu

İzmir'in Bornova ilçesinde, kamyon ve diğer araçlara ucuz mazot diye 10 numara yağ satışı yapılan özel düzenekli tank ile 4 bin 250 litre yağ ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları sonucu Bornova'nın Işıkkent mevkiinde kamyon ve diğer araçlara kaçak akaryakıt verildiğini tespit etti. Ekipler, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ve mahkeme kararı ile söz konusu adrese operasyon düzenledi. Söz konusu adreste yapılan aramada, kaçak akaryakıtın pet tanklarda saklandığı ve özel düzenekle araçlara yakıt servisi yapıldığı belirlendi. Operasyonda 2 adet pompa düzeneği ile 4 bin 250 litre yakıt ele geçirildi. Ele geçirilen yakıtın yapılan ulusal marker testi sonucunda marker değerinin geçersiz olduğu, kamyon ve diğer araçlara piyasa satış değerinin altında satışı yapılan "10 numara yağ" olduğu belirlendi. Ele geçirilen yakıt ve düzeneklere el konurken, işyerinde bulunan M.F.A., A.Ö. ve B.K. hakkında 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu'na muhalefetten işlem yapıldı.

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin 2012 yılı içerisinde yaptığı kaçak akaryakıt operasyonlarında toplam 25 tonluk kaçak akaryakıt ve bu kaçak akaryakıtların aktarımında kullanılan pompa ve özel düzenekleri ele geçirdiği öğrenildi. Yetkililer, kolay yoldan para kazanarak Türkiye ekonomisini olumsuz yönde etkileyen kişilere karşı operasyonların devam edeceğini, bu tür olaylarla ilgili "Alo 136" hattının aranarak ihbarda bulunulabileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber