Çiçek, yargıya müdahele sorularını cevapsız bıraktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'nin tatile girmesi ile Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Güre Beldesi'nde bulunan yazlığında 15 gündür tatil yapan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara öncesi çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek ilk olarak Edremit Kaymakamlığı'nı ziyaret ederek, Kaymakam Ekrem Büyükata'dan brifing aldı. Basın mensuplarının fotoğraf ve görüntü almasına izin veren Bakan Çiçek, soru sormak isteyen basın mensuplarına, "Sizin sorularınız genelde politik sorulardır. Biz de normal ziyaret yaptığımız için soruları yanıtlayamayız" diyerek kendisinin tatilde olduğunu soruları yanıtlama zamanı olmadığını söyledi. Çiçek, basın mensuplarının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un, 'yargıya siyasetin müdahale yolunun açıldığı' yönündeki açıklaması ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Bakan Çiçek daha sonra Edremit Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Yunus Bozbey'den çalışmaları hakkında bilgi alan Çiçek, kendisinin de daha önce belediye başkanlığı yaptığını ve zor bir görev olduğunu belirterek, "Vatandaşlar belediyeden hizmetlerin anında olmasını istiyor. Çalışmaların süresinin uzaması ile eleştiriyorlar. Allah yardımcınız olsun" dedi. Bozbey de, Edremit'in körfezin ticari merkezi olduğunu ve İzmir-Çanakkale duble yolunun, havaalanın uluslararası trafiğe açılmasında bakanlıklardan destek beklediğini dile getirdi. Adliyeyi de ziyaret ederek savcı ve hakimlerle görüşen Çiçek, Cumhuriyet Başsavcılığı odasının küçük olması nedeniyle konukların sıkışması üzerine yeni yapılacak binanın odalarının daha geniş ve rahat olacağını söyledi. Bayan hakimlerin ayakta kalması üzerine Çiçek, "Önceliği bayanlara verin" diyerek nezaket dersi verdi. Çiçek, Edremit Adliye Binası'nın 7 yıl önce yapılmasına karşın plansız yapılması nedeniyle ihtiyacı karşılayamadığını kaydederek, "Bina yeni yapılmasına karşın zamanla yetersiz kalmakta. Bina belediyenin işine yarayacak" şeklinde konuştu. Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Topel Çiftçioğlu, adliye çalışması hakkında Bakan Çiçek'e bilgi verdi.

Bakan Çiçek daha sonra, Belediye tarafından düzenlenen Hanlar mevkiinde Talim Alanı Piknik yerinde düzenlenen pikniğe katıldı.

Burada Belediye Başkanı Yunus Bozbey Bakan Çiçek'e, gümüş tabak hediye etti.

Çiçek'in 15 gündür tatil yaptığı ve 24 temmuz Pazar günü Ankara'ya döneceği belirtildi. Ziyaretlere, Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekilleri Edip Uğur, İsmail Özgün, İl Başkanı Zekayi Kafaoğlu, İlçe Başkanı Özkan Kostak, İl genel ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber