Teknoloji ve Tasarım alanına öğretmen atamasında aynı hata yapılmasın

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Forum üyelerince hazırlanan aşağıdaki metin, içeriği uygun bulunarak yayıma alımıştır.

TTK ve Milli Eğitim Bakanlığı Aynı Hatayı Yapmasın

Bilindiği üzere 2011 yılında TTK tarafından Teknik Eğitim Fakültesinin tüm bölümleri, Teknoloji ve Tasarım alanına 3. öncelikli olarak atanmaları için ek bir madde ile kaynak bölümler arasında gösterilmiş ve yürürlüğe konulmuştu.

2011 yılında bu ek madde sayesinde kendi branşlarında atama sayıları çok az olduğu için teknik eğitim fakültesi mezunları, Teknoloji ve Tasarım alanına başvurmuş ve az da olsa atamaları bu alana yapılabilmişti.

2012 Şubat atamalarına gelinmeden önce, memurlar.net aracılığıyla Teknoloji ve Tasarım alanına verilecek olan kontenjanların boş kalacağını bildirmiş, 2011 yılındaki gibi Teknoloji ve Tasarım alanının Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına 3. öncelikli olarak kaynak gösterilmesini istemiştik. TTK bu talebimizi olumlu bulmamış ve nihayetinde Teknoloji ve Tasarım alanında 380'e yakın kadro boş kalmıştı. Bu nedenle de umutlarını Teknoloji ve Tasarım alanına bağlayan bir çok Teknik Eğitim Fakültesi mezunu öğretmen adayı da fazlasıyla mağdur olmuştur.

TTK'ye ve Milli Eğitim Bakanlığına buradan, Teknoloji ve Tasarım alanının 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılı Ağustos atamalarında da Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına verilmesi için ve aynı mağduriyetlerin tekrar oluşmaması için çağrıda bulunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber