Özel Polikliniklerdeki ve Hastanelerdeki fiyatlandırma nasıl olmaktadır?

Haber Giriş : 28 Eylül 2003 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Polikliniklerdeki ve Hastanelerdeki fiyatlandırma nasıl olmaktadır?

Özel sağlık kurum ve kuruluşlarının üye oldukları dernekler ile Maliye Bakanlığı arasında 23.9.2003 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. Buna göre, protokole imza koyan derneklere üye özel sağlık kurum ve kuruluşları (bunların hangi hastanelerden ve polikliniklerden oluştuğu gazetelerdeki veya sitemizdeki reklamlardan takip edilebilir.) belirli bir ücret farkıyla devlet memuru hastalara bakmaya başlamıştır.

9.9.2003 tarihli Maliye Bakanlığı Genelgesi ile "Kamu personelinin, sadece kendilerinin rahatsızlanması halinde, varsa öncelikle kurum tabipliklerine müracaat edecekler, herhangi bir resmi sağlık kurumunda çalışanların tedavileri ise öncelikle çalışmakta oldukları sağlık kurumunda sağlanacaktır." açıklamasına yer verilmiştir. Bunun dışındaki durumlarda hastalar kurumlarından alacakları sevk kağıdı ile direkt olarak birinci basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurabilecektir.

Özel sağlık kurum ve kuruluşlarındaki ilk muayenede genel olarak bir fark ücreti talep edilmekte ancak tahlil ve tetkikler için devletle aynı fiyatlandırma sistemi uygulanmaktadır. Talep edilen fiyat farkı hastaneden hastaneye değişmektedir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber