Online yüksek lisans yapabileceğiniz 10 üniversite ve bölümleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 18:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İnternet ile birlikte eğitim teknolojilerinde ki gelişmeler sonucunda internet üzerinden eğitim almak mümkün olmuştur. Bir çok kurstan üniversite eğitimine kadar çok çeşitli eğitimi internet üzerinden almak artık mümkün.

İşletme yönetimi alanında master yapmak anlamına gelen MBA programları günümüzde internet ortamına taşınmış ve e-MBA adıyla eğitim verilmeye başlanmıştır.

Özellikle zamansızlıktan veya ilk mezuniyette yüksek lisans yapmayı düşünmüyor ama şimdi yapabilsem diyorsanız üniversitelerin e-mba programları sizin için iyi bir çözüm olacaktır.

liste10.com'un haberine göre; e-MBA programlarının eğitim yılı 3 yarıyıl olmakta ve sadece sınavlar için bağlı olduğunuz üniversiteye gitmeniz gerekmektedir. Tüm dönemler toplamında alınan toplam ders sayısı da 10′dur. Programdan mezun olduğunuzda YÖK onaylı MBA diploması alırsınız.

Listemizde 10 üniversitenin e-MBA programları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Mersin Üniversitesi: 2009-2010 güz yarılından beri e-İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programına öğrenci kabul ederek eğitim-öğretime başlamıştır.

Programa başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının (100 üzerinden değerlendirmeye dönüştürülür) %40′ı ve ALES eşit ağırlık puanın %60′ı alınarak yüksek lisans giriş puanı hesaplanmaktadır.

Programa başvurmak için Lisans veya Yüksekokul mezunu olması gerekmektedir. ALES eşit ağırlık puan türüne göre alım yapmaktadır. 2011-2012 yılı için 50 kişilik kontenjan ayrılmıştır.

01-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında http://eobs.mersin.edu.tr/basvuru/sosindex.php adresinden önbaşvurunuzu yapabilir, diğer başvuru şartlarını öğrenebilirsiniz.

Web Sitesi: http://uzak.mersin.edu.tr/e-mba/index.php

Sakarya Üniversitesi: Programa başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının %50′si ve ALES puanının %50′si alınarak kontenjan dahilinde başarı sıralaması yapılır.

ALES, SÖZ, SAY veya EA ilgili puan türünden en az 55 almak programa başvurmak için yeterli olmaktadır.

Adaylar 4 yıllık lisans programından mezun olmalıdırlar ve her program için ayrılan kontenjan 50 kişidir.

Adaylar 2011-2012 eğitim dönemi için 01 Temmuz ? 05 Eylül 2011 tarihleri arasında http://www.obis.sakarya.edu.tr/basvuru_ens/ adresinden ön başvuru yapabilirler.

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı uzaktan eğitim programları, kamu yönetimi, mahalli idareler ve şehircilik, işletme, T.C. tarihi ve maliye.

Web Sitesi: http://www.embaport.sakarya.edu.tr/Pages/anasayfa.aspx ? http://www.sbe.sakarya.edu.tr/sayfa.php?sayfa=88

Çukurova Üniversitesi: 4 yıllık fakülte veya yüksek okul mezunu adaylar başvurularını yapabilirler. Adayların ALES Eşit Ağırlıklı en az 55 puan almaları gerekmektedir.

ALES'i olmayan öğrenciler iki yarıyıl içerisinde ALES EA 55 ve üzeri almak koşuluyla programa kayıt olabilirler.

Adayları 2011-2012 dönemi için başvurularını http://fbe.cu.edu.tr/sosyal/ogrenci/basvuru/indexEMBA.aspx adresinden gerçekleştirebilirler. Başvuru yapan adaylar istenen diğer belgeleri üniversiteye iletmek zorundadır. Kontenjan 50 kişi ile sınırlandırılmıştır.

2011-2012 dönemi e-MBA programı için mülakat tarihi 12 Eylül 2011 Pazartesi günü saat 10:00′da yapılacaktır.

Çukurova Üniversitesi e-MBA programı için kredi/saat başına ücret 200 TL'dir. 3 kredilik bir ders 3*200=600TL'dir. Program toplam 10 dersten oluşmaktadır. Programın toplam ücreti ise 10 ders x 3 kredi= 30 Kredi, 30 Kredi x 200TL = 6.000TL şeklindedir.

Web Sitesi: http://emba.cu.edu.tr/index.html

Anadolu Üniversitesi: Program State University of New York ve Empire State College ile birlikte yürütülmektedir.

Başvuracak adayların not ortalaması 4 üzerinden en az 2 veya 100 üzerinden en az 50 olması gerekmektedir. Program İngilizce yürütüldüğü için başvuracak adayların Paper-Based TOEFL'dan 530, Computer-Based TOEFL'dan 197 veya Internet Based Testing'den 71 almaları gerekmektedir.

Mezun olan öğrenciler çift MBA diploması almaya hak kazanırlar. Diplomalardan biri YÖK onaylı Anadolu Üniversitesinin diploması diğeri de SUNY, Empire State College Graduate School MBA diploması olacak şekilde düzenlenmiştir.

Empire State College sorumluluğundaki derslerin bir kısmı yüzyüze gerçekleştirilmektedir. Akademik takvimde belirtilen dönemlerde ve belirlenen derslerle ilgili olarak; öğrenciler ve Empire State College öğretim kadroları bir araya gelerek uygulama ağırlıklı çalışmalar yürütülmektedir. Yüzyüze çalışmalar hafta sonlarını kapsamaktadır.

Web Sitesi: http://emba.anadolu.edu.tr/index.php

Bilgi Üniversitesi: Hem Türkçe hem de İngilizce olarak eğitim vermektedir. Programa başvuracak adayların ALES'ten en az 55, KPDS veya ÜDS'den en az 87 almaları gerekmektedir. İngilizce yeterliliğini belgeleyemeyen öğrenciler, program tarafından yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavı'na katılabilirler.

Adaylar başvurularını https://www.register.bilgi.edu.tr/GraduateApplication/Application/NewApplicationForm.aspx?DepartmentID=610 adresinden internet üzerinden gerçekleştirilebilirler. Programlara başvuran tüm adaylar mülakata çağrılmakta ve mülakat sonucuna göre programa katılmaktadırlar.

2011-2012 Akademik yılı için İngilizce e-MBA programı için ödenecek toplam ücret 21.600 TL'dir (1.800×12). Ücret peşin ödenirse toplam ücret 20.900 TL olmaktadır. Türkçe e-MBA programı için ödenecek toplam ücret 16.750 TL'dir (1.396×12). Ücret peşin ödenirse toplam ücret 16.250 TL olmaktadır.

Web Sitesi: http://mba.bilgi.edu.tr/

Beykent Üniversitesi: 3 dönemde 100 kişilik kontenjan ile eğitim vermektedir.

ALES belgesi olmayan öğrenciler, yüksek lisans programına misafir öğrenci hakkıyla zaman kaybetmeden başlayabilme ve bu süreçte belgeleri toparlayabilme imkanına sahiptirler.

Adaylar başvurularını http://buzem.beykent.edu.tr/online.html adresinden online olarak gerçekleştirebilirler.

2011-2012 akademik yılı için programın toplam ücreti 7.300 TL olmakta ve 590 TL'si peşin geri kalanı 11×610 TL olarak taksitlendirilmektedir.

Peşin ödemelerde %5 indirim uygulanmaktadır.

Web Sitesi: http://buzem.beykent.edu.tr/EMBA.html

Işık Üniversitesi: Programa başvuracak adayların ALES'ten en az 55 almaları gerekmektedir.

Programa başvuru sonrasında ön görüşme, mülakat veya ön kayıt yapılmaz. Online başvuru üzerinden, değerlendirmeler yapılır ve kayıt için istenen evraklarla kayıt yaptırılır.

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı için öğrenim ücretleri henüz açıklanmamıştır.

Web Sitesi: http://www.isikemba.org/index.asp

Maltepe Üniversitesi: Program Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 farklı dilde eğitim vermektedir. 3 akademik yılda toplam 10 ders ve bitirme projesini kapsamaktadır.

Programa başvurmak isteyen adaylar 5 Eylül 2011 tarihine kadar http://mubis.maltepe.edu.tr/ENSTI/CevrimiciBasvuruGirisi.aspx adresinden ön başvurularını yapabilirler.

e-MBA Türkçe programı için ALES'ten en az 55, e-MBA İngilizce programı için ALES ile birlikte KPDS veya ÜDS'den en az 65 puan almak gerekmektedir.

Türkçe e-MBA programının toplam ücreti peşin 7.425 TL, taksitli 8.250 TL'dir. İngilizce e-MBA programının toplam ücreti peşin 8.415 TL, taksitli 9.350 TL'dir.

ALES sınav sonucu bulunmayan adaylar, kontenjan dahilinde özel öğrenci statüsünde kayıt yaptırabilirler. Özel öğrenciler bir sonraki sınav döneminde ALES sınav sonucunu getirerek programa devam edebilirler.

Web Sitesi: http://emba.maltepe.edu.tr/

Fatih Üniversitesi: Türkçe eğitim verilmektedir. Programa başvuracak adayların ALES'ten en az 55 almaları gerekmektedir.

Adaylar http://sbe.fatih.edu.tr/?kayitkabul,4509 adresinde ki online başvuru formunu doldurduktan sonra diğer belgeleri üniversiteye ulaştırmak zorundadırlar.

2011-2012 eğitim dönemi için ön başvurular 09 Eylül 2011 tarihine kadar devam etmektedir. Kontenjan 30 kişidir.

Programda ki 1 ders ücreti 1.200 TL olup, programın toplam ücreti 12.000 TL'dir. Peşin ödemelerde veya özel durumlarda ek indirimler yapılmaktadır.

Web Sitesi: http://sbe.fatih.edu.tr/?program,207

Bahçeşehir Üniversitesi: Programın dili Türkçe'dir. Programa başvuran adayların Yüksek Lisans derecesi almak için toplam 30 kredilik 10 dersten başarılı olmak ve proje dersini başarı ile tamamlaması gereklidir.

Üç dönemde alınması zorunlu derslerin yanı sıra, seçimlik olarak dersler alabilmektedir. Öğrenciler proje çalışmasını 4. dönemde de alabilirler.

Adaylar başvurularını https://ois.bahcesehir.edu.tr/ogrenciler/ogrencionkayit/index/fk/11 adresinden internet üzerinden yapabilirler.

Programın ücreti 20.000 TL'dir. Rektörlük tarafından %30 karşılıksız burs sağlanmaktadır.

Web Sitesi: http://www.bahcesehir.edu.tr/fakultesayfa/yuksekprogram/act/sosyalbilimler/program/emba ? http://www.bahcesehir.edu.tr/sosyalbilimler/enstitu/id/01

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber