3 yıldır fedakarlık yapan memurlar: Lütüf değil hakkımızı istiyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LÜTUF DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Kamuoyunu ve kamu çalışanlarını Türkiye Kamu-Sen'in toplu görüşmelerdeki talepleri noktasında bilinçlendirme amacıyla yapılan bildiri dağıtma eylemi öncesinde konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, "kamu çalışanları lütuf değil, hakkını istiyor" dedi.

Kamu Personel Reformu Yasa Taslağı'nda hükümetin kamu çalışanlarının grevli-toplu sözleşmeli, siyasete ve yönetime katılma hakkını içeren sendikacılık yapmalarını önüne geçildiğini belirten Yokuş, "Bu ikiyüzlülük değil midir? Bir yıl önce Sayın Başbakan bize grevli-toplu sözleşmeli sendika hakkımızın verileceğini söylemişti. Bizler bunu billbordlara bile taşıdık ama Bakan Şahin'in bizlere dağıttığı taslakta bu hakkımız elimizden alınmaya çalışılıyor" dedi. Hükümeti kamu çalışanlarına samimiyet göstermeye davet eden Yokuş, "Samimiyetinizi üç yıl sonra gösteriniz. Bizi mahcup ediniz. Adaleti kamu çalışanlarına teslim ediniz" dedi.

Türkiye Kamu-Sen'in kimseden emir almadığını söyleyen Yokuş, "Türkiye Kamu-Sen, Türk memurunun onurlu sesi olmaya devam edecektir. Türk memuru sizden korkmuyor. Onurlu direnişimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yokuş'un konuşmasının ardından Türkiye Kamu-Senliler Kızılay Meydanı'nda vatandaşlara Türkiye Kamu-Sen'in toplu görüşmelerdeki taleplerini içeren bir bildiri dağıttılar.

MEMURLAR FEDAKARLIĞINI YAPTI, SIRA HÜKÜMETTE

BBP Genel Sekreteri Nevzat Yanmaz'ın Türkiye Kamu-Sen'in Toplu Görüşme Takip Çadırı'nı ziyareti sırasında açıklama yapan Genel Sekreter Fahrettin Yokuş, ""Başbakan bizden üç yıl bir şey beklemeyin demişti. 2006'nın ocak ayında bu süre bitiyor. Biz fedakarlığımızı yaptık. Sıra hükümette" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'nin Ankara Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda kurduğu Toplu Sözleşme Takip Çadırı'nın bugünkü ziyaretçisi BBP Genel Sekreteri Nevzat Yanmaz'dı.

Hükümete karşı kamu çalışanlarının yanında oldukları mesajı vermek için çadırı ziyaret ettiklerini söyleyen Yanmaz, "Kamu çalışanların asgari yaşam şartlarına sahip olması bu görüşmeler yapılıyor. Hükümetin kamu çalışanlarının taleplerini çok fazla dikkate almadığını gördüğümüz için buradayız" dedi. İktidarın enflasyonun düştüğünü söylediğini ancak iç ve dış borçlarla işsizliğin sürekli arttığını belirten Yanmaz, hükümetin enflasyon oranında zamdan bahsederek maaşlarda iyileştirme zammı vermekten kaçındığını ifade etti. Türkiye Kamu-Sen'e toplu pazarlık sürecinde başarılar dileyen Nevzat Yanmaz, "İnşallah memurlarımız insanca yaşayabilecekleri bir ücret alabilirler" diye konuştu.

Yanmaz'ın ardından konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ise toplu görüşmelerin ilk gününde yaşanan olaylara değindi. Türkiye Kamu-Sen'in koltuk kavgası yapmadığını, hukuk kavgası yaptığını dile getiren Yokuş, "Başbakan bizden üç yıl bir şey beklemeyin demişti. 2006'nın ocak ayında bu süre bitiyor. Biz fedakarlığımızı yaptık. Sıra hükümette" dedi. Kamu çalışanları olarak toplu görüşme masasına umutla gittiklerini anlatan Yokuş, hükümetin toplu görüşmeler öncesindeki tutumunu da eleştirdi. Hükümetin seyyanen zam açıklamaları ile memurları umutlandırdığına dikkat çeken Yokuş, "Hükümet içinde birlik yok. Maliye Bakanı ve ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı'nın açıklamaları ile açığa düşmüş olan Sayın Mehmet Ali Şahin, bunu kamu çalışanlarının temsilcilerine mal etmeye çalıştı. Türkiye Kamu-Sen'e ve Genel Başkanımız Bircan Akyıldız'a haksızlık yapıldı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber