MEB, özür kontenjanlarını yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün sabah saatlerinde yayımladığımız haberde, özür durumu başvurularının başladığını ancak kontenjanların yer almadığını belirtmiştik.

MEB, biraz önce kontenjanları yayımladı. Kontejanları görmek için tıklayınız. Diğer taraftan, kontenjanlar henüz sisteme yansıtılmadı


BUGÜN SABAH YAYINLADIĞIMIZ HABER

MEB'da özür grubu yer değiştirme başvurularının bugün başlaması gerekmektedir. Sistem açılmıştır fakat sisteme giren öğretmenler şok olmuşlardır. Gelen bir çok mail ve telefonlardan sonra yaptığımız incelemede başvuru modülünde "Branşınıza ait boş kontenjan bulnmamaktadır." ifadesi yer almaktadır. Norm kadro fazlalığı olan branşlarda atama yapılmayacağı kılavuzda belirtilmiş olmasına rağmen norm açığı olan kurum ve alanlarda da sistemin açılmadığı görülmektedir. Örneğin İstanbul'da Fen ve Teknoloji ile Matematik alanında yaptığımız denemelerde bu iki alanda da sistemde açılan kurum bulunmadığı görülmektedir.

İl emrini kaldıran bakanlığın bir de norm kadro durumuyla ilgili kısıtlama koyması öğretmenleri mağdur edecektir. Norm kadrolar güncellendiği halde hali hazırda açılması gereken normların bulunduğu açıktır. Örneğin liselerde haftalık ders çizelgeleri yeni değişmiştir.

İlköğretimlerde yeni duruma göre açılacak sınıflar bulunmaktadır.

MEB'in kurum ve alanlar bazında sistem yansıttığı kurumları yansıtması beklenmektedir.

Memurlar.net forumunda konuyla ilgili paylaşımlara ulaşmak için tıklayınız.

Saygılarımla?
Maksut BALMUKa
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber