Doktor Maaşı Vekil Maaşını Geçmiyor

22.08.2005 tarihinde "Doktor maaşları vekilleri solladı" başlıklı, Star gazetesi kaynaklı bir haber sitemizde yer almıştır. Bu habere hem doktorlardan hem de diğer ziyaretçilerimizden yoğun tepkiler gösterildi. Habere toplam 127 yorum yazıldı. Ancak, doktorlardan gelen haklı eleştirilerden dolayı habere ilişkin bir düzeltme yayımlıyoruz. Sitemiz mail adresine gelen ve seçtiğimiz habere cevap niteliğini taşıyan iki doktor ziyaretçimizin yazdığı cevabı görmek için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben Diyarbakırda Başhekim Yardımcılığı yapan bir doktorum. Haberinizi okuyunca doğrusunu isterseniz çok şaşırdım ve özenle hazırlanan ve hizmet veren böyle bir sitenin haberin doğruluğunu araştırmadan haberi yayınlaması beni şaşırttı.

Döner Sermaye Yönetmeliğine göre bir Uzman Doktor çıplak maaşının (Türkiyede en yüksek Uman Doktor maaşı 1.400 YTL ve bunun döner sermayeye esas kısmı 1.000 YTL civarındadır) 7 katını geçmeyecek şekilde Pratisyen Hekim de 5 katını geçmecek şekilde döner sermaye almaya hak kazanır ve ayrıca bu hak ikinci bir sınırla sınırlandırılmış ve denilmiş ki bu hak ediş en yüksek devlet memuru maaşının iki katını geçemez.

Bu durumda muayenesi olmayan bir uzman hekim vergiler kesildikten sonra maksimum 6.000 YTL, muayenesi olan bir uzman hekim ise bunun %30' u kadar döner sermaye alabilmekte, yine en yüksek döner sermaye alan pratisyen hekim vergiler kesildikten sonra muayenesi olmayanlar için 3.000 YTL yi geçmemektedir.Bu rakamlar sadece olabilir ancak Türkiyede bu rakamlara ulaşan Doktor sayısı çok azdır çünkü bu rakamların alınabilmesi için Hastane gelirinin çok iyi olması gerekiyor.

Görüldüğü gibi Türkiyede muayenehanesi olmayan veya başka bir geliri olmayan hiç bir Doktor sadece maaş ve döner sermaye geliri ile Millet Vekili maaşına yaklaşamamaktadır.

Bu haberin incelenerek düzeltilmesi sitenizi takip eden kesim için sağlıklı olacaktır. Çünkü biz sizlerin haberleri araştırarak gerçek olanlarına yer vediğinizi düşünüyoruz ve böyle olmasını diliyoruz. İyi çalışmalar...

Dr. Nihat


Merhaba,

Sitenizde yer alan doktorlarla ilgili "maaşların vekilleri bile solladığı" ve "aylık 20 milyar tl maaş" alındığı ile ilgili haber yanlış ve taraflı bir haberdir.

Bu haberle ilgili olarak gerekli düzeltmenin yapılmasını talep ediyorum.

Sağlık bakanlığı yönetmeliğine göre bir doktor en fazla maaşının 7 katı döner sermaye alabilir. En yüksek doktor maaşı 1200 ytl civarındadır. Bu hesapla alınabilecek maksimum aylık gelir 9600 ytl olur. Ama bunu alabilen doktor varmı bilmem bugüne kadar hiç duymadım. En fazla 4 milyar civarı alan meslektaşlarımız mevcut. Bahsedilen rakamlar bir üniversite profesörü ise ya da bir başhekimin maaşı ise bu konuya ayrıntı getirmeniz gerekir.

Ülkemizdeki devlet hastanelerinde bu kadar maaş alabilmek mümkün değildir. Bu yanlış haberi düzeltmenizi ya da ayrıntıları ve belgeleri ile yeniden yazmanızı talep ediyorum.

Op.Dr.İsmail Hakkı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber