Okul yöneticiliklerine vekalet atamalarda ek ders ücreti ödemeye sınırlama

Milli Eğitim Bakanlığında 40 bine yakın okul bulunmaktadır. Okul yöneticiliklerine asaleten atanma şartları düzenlenmişken, vekaleten atamada herhangi bir sınırlama bulunmamaktaydı. Bu nedenle hem hizmet yılı hem de diğer şartlar yönünden şartları tutmayanlar atanabilmekteydi. 10 Eylül 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile vekaleten atananlarda ödenecek ek ders ücretlerine sınırlama getirilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10.09. 2012 tarih ve 28407 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Vekâlet görevi" başlıklı 22. maddesine aşağıdaki hüküm YENİ FIKRA olarak eklenmiştir:

"(2) Boş bulunan örgün ve yaygın eğitim kurumu yöneticiliklerine (okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı), sınav şartı öngörülenler için (bu sınavlara girebilme hakkının elde edilmiş olması dâhil) asaleten atanmada aranan tüm şartları bir arada taşıyanlardan asılı atamaya yetkili amir tarafından vekâleten atananlara, vekâletleri süresince yalnızca vekâlet edilen göreve ilişkin ek ders ücreti, vekâlet görevinde bulunulan örgün ve yaygın eğitim kurumunca ödenir."

Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara yapılan bu eklemeye dair memurlar.net'in açıklamaları:

1- Yapılan düzenleme ek ders ücreti verilmesine yöneliktir.

2- 15/1/2012 tarihinden itibaren, boş bulunan eğitim kurumu yöneticiliklerine (okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı) vekâleten görevlendirme yapıldığında vekalet edilen göreve ilişkin ek ders ücretinin alınabilmesi için, asaleten atamada aranan tüm şartlar bir arada aranacaktır. Eğer asaleten atamada "sınav şartı" var ise bu sınava girebilme hakkının elde edilmiş olması gerekmektedir. Yani sınava girmiş olma değil, sınava girebilme hakkının olabilmesi şartı aranacaktır.

3- Vekâlet edilen göreve ilişkin ek ders ücreti, vekâlet görevinde bulunulan örgün ve yaygın eğitim kurumunca ödenecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber