600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatı sürüyor

Sivas İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının 2014 yılının Kasım ayında bitirilerek faaliyete başlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

110 bin metrekarelik kapalı alana sahip ve 90 milyon lirayı aşan maliyetle devasa bir inşaat yapıldığı hatırlatan İlter, UMKE VE 112 ekipleri için ayrı bir alan oluşturacaklarını ve afet anlarında buranın kullanılacağını bakanlıkça gönderilen sahra hastanesinin de burada konuşlandırılacağını ifade etti.

Bahattin İlter, Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli ile inşaatı devam eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve tamamlanma aşamasına gelen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

"SİVAS'IN EN BÜYÜK YATIRIMI"

Sağlık yatırımları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan İlter, inşaatına bu yılın Mayıs ayında başlanan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmaların sürdüğünü belirterek, toplam 110 bin metrekarelik kapalı alanı olacak olan devasa bir inşaat. 90 milyon liranın üzerinde bir maliyeti var. Şu anda Sivas'taki mevcut en büyük yatırımlardan bir tanesi.? dedi.

İlter şöyle devam etti: "Sağında ve solunda 9 katlı yüksek servisleri, ortasında polikliniklerinin ve idari binaların, görüntüleme merkezlerinin, ameliyathanelerin olduğu 5 katlı bir bağlantı binası olan ve bir tanede uydu konferans salonu bulunan büyük bir inşaat sahasının içerisindeyiz. İnşaat başladığı zamanlarda maalesef kamuoyunda bölgede ?su çıkar' gibi vs gibi söylentiler vardı. Ama 2700 civarında kazık çakıldı. Herhangi bir su çıkmadı. Tellerle alakalı enerji nakil hatlarıyla alakalı sorunlarımız da vardı. Onları da aştık.?

"İÇİNDE SAHRA HASTANESİ DE OLACAK"

UMKE VE 112 ekipleri için Bölge Hastanesi içerisinde acil servisin tam karşısına düşen bir boş alanda herhangi bir afet anında kullanılabilmesi için 15 bin metre karelik alanda bir proje hazırlandığını belirten İlter, ?Olası sıkıntılı bir durumda hastaneyi kullanamazsak. Biz bunları Van'da gördük. Geçtiğimiz günlerde Bakanlık tarafından ilimize bir sahra hastanesi tahsis edildi, 8 çadırlı büyük ağır iklim tipi çadırlarla bir hastanemiz gönderildi. İçerisinde ameliyathanesi poliklinikleri servisleri olan gayet donanımlı ve maliyeti yüksek olan bir hastane. Onları da bu bölgeye konuşlandıracağız.? ifadelerini kullandı.

"AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ AÇILIYOR"

Bitme aşamasına gelen Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilgili de açıklamalarda bulunan İlter, ?Bitmek üzere olan inşaatta son çevre düzenlemeleri yapılıyor. İnşallah bu ayın sonuna doğru taşınıp faaliyete geçireceğiz. Ümit ediyoruz ki açılışını hem Sağlık Bakanımızın hem de Savunma Bakanımızın katılımlarıyla birlikte yapalım. Güzel kaliteli modern bir ağız ve diş sağlığı merkezinde olması gereken her şeyin ameliyathanesinin dahi olduğu bir merkez haline getirdik. Burası ayrıca akıllı bir bina olacak. Yani atık sularını arıtıp kanalizasyon şebekesine arıtılmış olarak atan bir bina. Çocuklar ve engeliler için ayrı diş poliklinikleri acil servisi olacak hastanemizde 50 diş hekimi görev alacak. Burada hasta protezleri yine bu bina içerisinde temin edilecek, Ayrıca tutuklu ve hükümlüler içinde poliklinik yer alacak.? diye konuştu.

Fizik Tedavi Hastanesi ile Akıl ve Ruh Sağlığı hastanelerinin Sivas'a kazandırılması konusunda, projenin onaylandığını belirten İlter, bu yıl sonuna bu merkezi yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sivas Numune Hastanesi'nin, Eğitim Araştırma Hastanesi yapıldıktan sonra taşınmasıyla şehir merkezindeki Devlet Hastanesi'nin öneminin artacağını anlatan İlter, Devlet Hastanesi'nde de genişletme çalışmaları yapıldığını hatırlattı.

İlçelerdeki yatırımlara da değinen İlter, bölgeye hitap eden Suşehri Devlet Hastanesi başta olmak üzere hastanelerdeki eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını söyledi.

112 acil servisleri konusunda yürütülen çalışmalara da değinen Sağlık Müdürü İlter ?Merkez de 112 acil servislerini güçlendirmeye çalıştık. Merkezde yeni 3 tane 112 istasyonu açtık. Bir tane Yıldız kasabasına açtık. Şeyhşamil, Esentepe ve Kızılırmak mahallelerinde yeni 112 istasyonlarımız oluşmuş oldu. Bir de ekstradan üniversitede acil servis istasyonu oluşturacağız. 112 istasyonlarımız inşallah 35'e çıkacak.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber