Bazı KPSS kursları 2013 yılında B Grubu sınavı yapılacak deyip, kayıt alıyor

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik her yıl yapılıyor. KPSS B Grubu ise sadece çift yıllarda yapılıyor. Bu durumu KPSS alanına yeni atılan genç mezunlar bile bilmektedirler. Ancak bazı KPSS kursları ?sistem değişecek? vaadiyle adayları umutlandırarak 2013 yılı için B Grubu kayıt almaktadırlar. Bu haber tüm KPSS adaylarını ve mezunları ilgilendiriyor. Mağdur olmak istemiyorsanız haberimizi okuyun.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bazı KPSS kursları 2013 yılında B Grubu sınavı yapılacak deyip, kayıt alıyor

KPSS B Grubu iki yılda bir yapılmaktadır. 2012 çift yıl olduğu için A Grubu ve Öğretmenlik ile beraber KPSS B Grubu da yapıldı ve bir sonraki B Grubu sınav ise diğer çift yıl olan 2014 yılında yapılacaktır.

Ancak bazı dershaneler, KPSS'ye umut bağlamış adaylara ?yukarıda sistemin değişeceğini ve 2013 Eylül ayında B Grubu KPSS yapılacağını? söyleyerek kayıt almaktadırlar. Hatta bazı dershaneler derse bile başlamış durumdadır.

Adaylar ise ?ÖSYM'yi ve DPB'yi aradıklarını fakat bu kurumlardan böyle bir değişikliğin düşünülmediği? cevabını aldıklarını bildirmişlerdir.

Sonuç olarak 2013 yılın KPSS B Grubu olmayacaktır. Bu yüzden 2013 yılı için B Grubu adayı lisans, önlisans ve lise mezunlarının sınav hazırlığına girmelerine gerek yoktur. Adaylarımızın bu konuda dikkatli olmalarını ve bizlere danışmadan hareket etmemelerini öneriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber