Koyunları parçalayan vahşi köpekler, köylüyü perişan etti

İzmir'in Kınık İlçesi'ne bağlı Mıstıklar Köyü'ndeki koyun sürülerine saldıran sahipsiz köpekler, iki gün içinde 35 koyunu parçalayıp telef ederken 22 koyunu da yaraladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koyunlardan 17'si ise kayboldu. Yakınlarından borç para alıp iki oğlunu askere gönderdiğini söyleyen köylülerden Ali Rıza Yılmaz, "Perişan haldeyiz, yaklaşık 12 bin TL'lik zararım var. İki oğlumu borç parayla askere gönderdim. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

Kınık İlçesi'ne bağlı Mıstıklar Köyü Karaçam Mevkii'nde yaşayan Selami Kocabıyık (33), babası Hasan Hüseyin Kocabıyık (66) ve komşuları Ali Rıza Yılmaz'a (45) ait koyun sürülerine ormanda barınan vahşi köpekler saldırdı. İki günde, toplam 35 koyunu parçalayıp telef eden köpekler, 22 koyunu da yaraladı. Sürülerdeki koyunlardan 17'si ise kayboldu, köylüler kayıp koyunların da köpekler tarafından parçalanmış olabileceğini dile getirdi. Vahşi köpeklerin etkisiz hale getirilmesi için yetkililerden yardım isteyen köylüler, yanlarına av tüfeği alıp koyunlarını otlatmaya götürüyor.

Tam 24 koyunu vahşi köpekler tarafından parçalanıp telef edilen köylülerden Ali Rıza Yılmaz şunları söyledi:

"Yakınlarımdan borç para alıp iki oğlumu askere gönderdim. Yine borç para bulup vatani görevini yapan çocuklarıma gönderiyorum. Ben bu haldeyken, bir de geçim kaynağım olan koyunlarımın köpekler tarafından parçalanması beni ve ailemi perişan etti. Bir koyun yaklaşık 500- 600 TL. Yaklaşık 12 bin TL'lik zararım var. Benim zararımı kim telafi edecek? Yetkililerden yardım istiyorum."

Diğer bir köylü Selami Kocabıyık da, "Yetkililerden derdimize çare bulmalarını istiyoruz. Korkudan koyunlarımızı otlatmaya götüremiyoruz. Gittiğimiz zamanlarda ise yanımıza av tüfeği alıyoruz. Daha geçen gün bir arkadaşımız köpeklerden birini vurdu. Köpeklerin etkisiz hale getirilmesini istiyoruz, yoksa köyümüzde koyun kalmayacak" diye konuştu.

Geçmişte ormanlık alana bırakılan köpeklerin vahşileştiği, aç kalınca evcil hayvanlara saldırdıkları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber