C dilimi rahatsızlığı olan polisler

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışan personelin sağlık şartları, İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği"nde düzenlenmiştir.

Bu yönetmelikte 3 ek bulunmaktadır. Ek 1 ve 2, hastanelerde yapılması gereken muayene ve tetkikleri düzenlemektedir.

Ek 3 ise hastalıkları branş bazında sınıflandırmaktadır.

Buna göre, yani Ek 3'e göre,

- A ve B dilimi normal polislik yapabilmekte,

- C dilimi idari polislik yapabilmekte,

- D dilimi GİH memurluğuna geçerilmekte,

- E dilimi rahatsızlıklarda ise emeklilik hükümleri uygulanmaktadır.

Diğer taraftan yönetmeliğin 16. maddesinde C dilimine ilişkin olareak şu hükme yer verilmiştir: ''Madde 16 - Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki C dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar birimlerin faal hizmetleri dışında kalan diğer hizmetlerinde çalıştırılabilir.''

Bu hüküm gereğince C tipi rahatsızlığı olanlar birimlerin faal hizmetleri dışında kalan hizmetlerinde çalıştırılmaktadır. Ancak yukarıda yer verilen maddede "çalıştırılabilir" dendiği için bazı amirler bu hükmü takdir hakkı tanıyan bir hüküm olarak algılamakta ve C dilimi rapor verilmiş personeli aynı şekilde çalıştırmaya devam etmektedir. ancak memurlar.net forumunda yapılan bazı yazışmalarda, üyelerimiz bunun hukuken uygun olmadığını ve Emniyetin soruşturmasına bağlı olarak, çalışma şeklinde hiçbir değişiklik yapılmayan memurların amirleri hakkında ceza uygulandığını belirtmektedir. Bu konuya ilişkin forum yazışmalarına ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber