Kamuda çalışan üniversite mezunu işçiler haklarını arıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda görev yapan üniversite mezunu işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'le görüştü.

Türkiye'nin 20 ilinden yaklaşık 40 kişilik bir heyetle TBMM'ye giden üniversite mezunu kamu işçileri önce AK Parti'li 30 milletvekili ile görüşüp mağduriyetlerini dile getirdi.

Daha sonra Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ile görüşen heyet, kamuda çalışan üniversite mezunu işçiler olarak mağdur olduklarını ve bu konuda kendilerini rahatlatacak yasal bir düzenlemenin yapılmasını umut ettiklerini belirtti. Durumu Başbakan'a ileteceğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Türel, konuyu anlatan bir dosyanın hazırlanarak kendisini verilmesini istedi.

Meclisteki görüşmelerini tamamlayan heyet, son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştü. Sıkıntılarını dile getiren heyet, ?Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışan üniversite mezunları olarak buradayız. Aynı kurumda bizim gibi üniversite mezunu olan memur ve sözleşmeli memur arkadaşlarımızın yaptığı işleri yapmaktayız. Aynı işleri yaptığımız arkadaşlarımızla statümüzün de aynı olmasını istiyoruz. Daha önce 4b'lilerin 4a'ya geçirildiği gibi, şimdide 5393'lü arkadaşlarımızın memur olması gündemde. Biz de bu durumdan faydalanmak ve memur olmak istiyoruz. Böylece tayin atama, görevde yükselme ve diğer sosyal haklarda eşitlik sağlanmış olabilir? dedi.

Bakan Çelik ise konudan haberdar olduğunu ve dağınık personel yapısından kendilerinin de hoşnut olmadığını dile getirerek "Kamuda çalışan üniversite mezunu işçiler büyük bir sıkıntıdır. Bu konuyla ilgili diğer illerden de talepler geldi. Konuyla ilgili çalışma yapılması için gerekli talimatları verdim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber