İl MEM'ler Usta Öğreticiler için kadro talebinde bulunmamalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 09:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB'den İl Milli eğitim müdürlüklerine; Usta Öğreticiler için kadro talebinde bulunmayın siz görevlendirin

MEB iki yazısı ile İl Milli eğitim müdürlüklerine; Usta Öğreticiler için kadro talebinde bulunmayın siz görevlendirin dedi ve ilgi yazılarda aşağıdaki açıklamalarda bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığı Kurumlumda Sözleşmeli veya Ek Ders Görevi İle Görevlendirilecek Uzman ve Usta Öğreticiler Hakkında Yönetmeliğin 4. maddesinin 4. fıkrasında; ?Meslekî ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi oku] mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde Bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.? denilmektedir. Anılan Yönetmelik hükmü gereği sadece ilkokul mezunu usta öğreticiler için Milli Eğitim Bakanlığından izin istenmesi gerekmektedir.

Bunun dışında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarında faaliyette bulunan alanlarda hiç öğretmen bulunmaması ya da yeterli sayıda öğretmen olmaması halinde, açık geçen dersler için Millî Eğitim Bakanlığı Kurumlarında Sözleşmeli veya Ek Ders Görevi ile Görevlendirilecek Uzman ve Usta Öğreticiler Hakkında Yönetmelik ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar kapsamında değerlendirme yapılarak ders ücreti karşılığında öğretmen ve/veya usta öğretici görevlendirilmesi nin valiliklerce yapılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber