Başbakanlık önünde kendini yaktı

Haber Giriş : 07 Kasım 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pazartesi günü gerçekleşen 'kuru sıkı tabancalı' saldırı girişiminin ardından Başbakanlık önünde bu kez de bir kişi üzerine benzin dökerek kendini yaktı.

BAĞIRDI, BENZİN DÖKÜP KENDİNİ YAKTI

Başbakanlık Merkez binası girişinde bir kişi kendini yaktı. Alevler içinde kalan 39 yaşındaki Ömer Aldemir hastaneye kaldırıldı.

Bir vatandaş benzin dolu bidonla Başbakanlık Merkez Bina'nın girişine geldi. Ardından bağırarak üzerine benzin döktü ve kendisini ateşe verdi. Olayın hemen sonrasında Başbakanlık korumaları ve polis müdahale etti ve kendini yakan vatandaş ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Numune Hastanesi Acil Servisi'nde ilk müdahalesi yapılan Aldemir, daha sonra yanık ünitesine sevkedildi. Aldemir'in ellerinde ve yüzünde yanıklar olduğu görüldü.

''Hasta yoğun bakım şartlarında tedavi ediliyor''

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Başbakanlık Merkez Binası üzerine benzin dökerek kendini yakma girişiminde bulunan Ömer A.'nın yüz, boyun ve el bölgesinde yüzde 10 oranında ikinci dereceden yanık bulunduğunu belirterek, hastanın yoğun bakım şartlarında tedavi edildiğini bildirdi.

Prof. Dr. Zengin, Ömer A.'nın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldıktan sonra basın mensuplarının sorusu üzerine, Ömer A.'nın yüz, boyun ve el bölgesinde yüzde 10 oranında ikinci dereceden yanık bulunduğunu söyledi.

Zengin, hastanın yoğun bakım şartlarında tedavi edildiğini belirterek, hastaneden konuya ilişkin daha sonra açıklama yapacaklarını belirtti.

Öte yandan, Ömer A.'nın 2005 yılında Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde psikolojik tedavi gördüğü belirtildi. Ömer A.'nın aileden miras kalan bir arsayla ilgili belediyeyle yaşadığı bir sorun nedeniyle eylemi gerçekleştirdiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, olay Başbakanlık Merkez Bina'nın yanından geçen Vekaletler Caddesi üzerinde meydana geldi.

Eylemci Ömer A.'nın, Başbakanlık'a yaklaşmak istediği, güvenlik görevlilerinin uyarısı üzerine, bir anda cebindeki su şişesi içindeki benzini başına dökerek, kendisini ateşe verdiği öğrenildi. Ömer A.'ya görevliler güvenlik noktasındaki yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti.

Elinde ve yüzünde yanıklar oluşan Ömer A. ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık tedavi birimine kaldırılarak tedavi altına alındı.

DHA-AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber