Bir hakimin cilesi

Haber Giriş : 15 Ekim 2005 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta görevli hakim Ethem Tuğrul Toprakoğlu'nu önce eşinin kanser hastalığı, ardından da Yargıtay'ın verdiği ceza yaktı. İlginç olay, şöyle gelişti: Kahramanmaraş'ta görev yapan hakim Ethem Tuğrul Toprakoğlu'nun eşi 7 sene önce rahatsızlandı. Şükran Toprakoğlu'na rahim kanseri teşhisi konuldu ve zorlu tedavi süreci başladı. Hakim Toprakoğlu, eşinin tedavisini sürdürmek için büyük zorluklarla karşı karşıya kalmıştı. İlaç yokluğu ve sınırlı tedavi imkanları nedeniyle Ethem Toprakoğlu, sık sık şehir dışına çıkıyor, haftanın üç günü ise 90 dosya ile mahkemede hakimlik görevini yapıyordu.

DURUŞMADA KÖTÜ HABER
Toprakoğlu geçtiğimiz aylarda, duruşmada bir telefon aldı. Telefondaki bir yakını "Eşini hastaneye kaldırdık. Acilen kan gerekiyor" deyince Toprakoğlu neye uğradığını şaşırdı. Toprakoğlu, yaşadığı panik nedeniyle yazdırmakta olduğu kararı imzalamadan mahkeme salonunu apar topar terk etmek zorunda kaldı. Şükran Hanım için gerekli olan 0 RH kan K.Maraş'ta bulunamayınca emniyet ve jandarma da harekete geçti.

440 YTL CEZA ÖDEYECEK
En sonunda kan Adana'da bulundu ve Şükran Toprakoğlu'nun tedavisine devam edildi. Hakim Toprakoğlu, kararı imzalamadığı için "görevi savsaklamak" suçundan Yargıtay'da yargılandı. Yargıtay 4'ncü Ceza Dairesi, dün kararını açıkladı. Daire, Toprakoğlu'nu, Türk Ceza Yasası'nın "görevi savsaklamak" suçundan 5 yıl hapis ile 440 YTL para cezasına çarptırdı. Toprakoğlu'nun hapis cezası paraya çevrilerek ertelendi.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber