Kuran kursu binaları kadın sığınma evi olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2005 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, kullanılmayan Kuran kursu ve imam hatip lisesi binalarını, yetiştirme yurdu ve kadın sığınma evi yapacaklarını bildirdi.

Bardakoğlu, Türkiye'de sokak çocukları ile şiddete uğrayan kadın sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu belirterek, ?Bazı imam hatip ve Kuran kursu binalarımızı yetiştirme yurdu ve aile şiddeti nedeniyle kadın sığınma evi yapma projemiz var? dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca atıl durumda olan imam hatip ve kuran kursu binalarının mülkiyet tespitinin yapıldığını kaydeden Bardakoğlu, kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile de bu konuda görüş birliğine vardıklarını söyledi.

Ali Bardakoğlu, atıl durumdaki binaların çocuk yetiştirme yurdu, sokakta yaşayan çocukların rehabilite edileceği, şiddete maruz kalan kadınların da sığınacakları bir mekan oluşturulması için ilgili bakanlıkla protokol imzalayacaklarını kaydetti.

Bardakoğlu, ?Toplumun çocuklarımıza ve kadınlarımıza sahip çıkmasının sağlanması gerekir. Bilinç uyandırma ve geliştirme önemli bir adımdır. Bazı eğitim binalarımızı, imam hatip ve Kuran kursu binalarımızı çocuk yetiştirme yurdu, aile şiddeti nedeniyle kadın sığınma evi yapma projelerimiz var. Bu konuda ilgili devlet bakanlığı ile görüşüyoruz. O konuda sonuç alacağımıza inanıyoruz. Çünkü onlar bizim çocuklarımız. Din, hepimize verilmiş bir rahmettir. O rahmetten sokak çocuklarımızın da mutlaka yararlanması gerekir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber