Amerikalı hasta, İzmir'de şifa buldu

İzmir'e 1956 yılında askerlik görevi için gelen Amerikalı John Goldinak, eşi Valeri Goldinak ile birlikte gemiyle çıktığı seyahatte Kuşadası Limanı'nda kalp damarı tıkanınca fenalaştı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Gaziemir'deki AKUT Kalp Damar Hastanesi'nde stent takılarak sağlığına kavuşturulan Goldinak, "İzmir'in bende ayrı bir yeri vardı. Askerlik yaptığım yerde şifa buldum" diye konuştu.

Geçen hafta gemileri Kuşadası yakınlarındayken aniden rahatsızlanan Amerikalı turist John Goldinak, geminin limana yanaşmasının ardından hemen kara ambulansıyla İzmir'deki AKUT Kalp Damar Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan anjiyoda kalbindeki ana damarın yüzde 90 oranında tıkalı olduğu anlaşıldı. Kardiyoloji uzmanları Dr. Serdar Biçeroğlu ve Dr. Uğur Hepçivici tarafından gerçekleşitirilen operasyonla tıkalı damarı stent yardımıyla açıldı. Dr. Biçeroğlu bu tür hastalara müdehale edilmediği takdirde ağır kalp kirizi nedeniyle yaşamlarını yitirme risklerinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Kuaför olan eşi Valeri Goldinak ile birlikte gemi seyahatine çıktıklarını belirten ve marangozluk yaparken emekli olan John Goldinak, "Bana AKUT Kalp Damar Hastanesi'nde çok iyi baktılar. 1956 yılında askerliğimin bir bölümünü İzmir'de yaptım. Bu yüzden İzmir'in ben de özel bir yanı var. Askerlik yaptığım yerde şifa buldum. Şimdi başka bir anıyla İzmir'den ayrılacağım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber