Eğitim Bir Sen: Kamusal alan, koca bir yalan

Eğitim Bir Sen İzmir Şubesi, Konak Meydanı'nda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla, ?Kamusal alan, koca bir yalan? sloganıyla basın açıklaması yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağmur altındaki açıklamada sendika üyesi kadınlar, ellerinde çeşitli dövizlerle seslerini duyurmaya çalıştı. Başörtülü kadınlara hayatın her alanında özgürlük sağlanmasını isteyen Eğitim Bir Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Burçak Akseki, devletin herkese karşı eşit olmasını istedi.

Başını inançlarından dolayı örten kesimin din ve devlet ilişkileri arasında kaldığını aktaran Akseki, geçen yıllarda üniversitelerde ikna odaları kurulduğunu, bu suretle başörtülü kızlara diz çöktürülmeye çalışıldığını söyledi. Devlet eliyle yapılan bu zulmün artık son bulmasını isteyen Burçak Akseki, "Devlet, şiddet gören kadını koruyor ancak aynı devlet, kadının başını kapatıp TBMM'ye gelmesini, kamu hizmetinde görev almasını yasaklayarak bizzat kendisi şiddet uyguluyor, ayrımcılık yapıyor ve ötekileştiriyor. Üniversitede rektörlerin dönemsel lütuflarıyla haklarını kullanabilen kızlarımıza, başörtüleriyle kamuda görev yapmak yasaktır. Bu uygulama, had bildirmenin başka bir versiyonudur. Küresel aktör iddiasındaki iktidar bunu ne bize ne dünyaya ne de kendilerine izah edemez. Mevcut iktidar bu ayıptan kurtulmalı, toplum mühendisliği olan, kadınları inançlarını yaşama konusunda sınırlamaktan vazgeçmelidir. Anayasa'da bulunmayan bir yasak iç tüzük, yönetmelik, hattâ genelge gibi Anayasa'ya uygun olması gereken düzenlemelerle var ediliyor. Anayasa'da korunan bir hak, yönetmeliklerle yok sayılıyor. Artık yeter! Aklımıza, ruhumuza giydirilmeye çalışılan deli gömleklerine hayır diyoruz. Sayın Başbakan, 'Hiç kimse, iç düşmanlar ihdas ederek milletin hukukunu çiğneyemez. Bu ülkede artık kimse, sırtını devlete dayayıp işkence yapamaz, faili meçhullerin üzerini örtemez.' diyor. Biz de şunu soruyoruz: Bizi bu vesayetçi bürokrasinin çıkardığı yönetmeliklerle yargılamaya, ötekileştirmeye devam edecek misiniz? O yönetmelik gereği olarak başörtülüleri Meclis'ten, kamuda çalışmaktan men eden yasakları korumaya devam edecek misiniz?

Devlet, hâlâ bürokratik oligarşinin mi yoksa milletin devleti mi olduğuna karar vermek zorundadır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber