Uşak Üniversitesi girişimci öğrenci yetiştirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak Üniversitesi'deki öğrenciler ''uygulamalı girişimcilik'' dersinin sertifikasını alarak KOSGEB'in 30 bin lira hibe desteğinden yaralanabilecek.

UŞAK - Soner Kılınç

Uşak Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı işbirliği ile gelecek akademik yıldan itibaren hayata geçireceği ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi'' ile iş arayan değil, iş kuran öğrenciler mezun etmeyi hedefliyor.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uşak Temsilciliği işbirliği ile geçen yıl üniversite öğrencilerine yönelik ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı'' düzenlediklerini ve bu kurstan 250 öğrencinin yararlandığını belirtti.

Çelik, projeyle hangi programda öğrenim görürse görsün, öğrencilerin seçmeli olarak ''uygulamalı girişimcilik'' dersi alabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bu dersi alan öğrencilerimiz mezuniyet sonrası iş kurma projeleriyle KOSGEB'in 30 bin liraya kadar hibe olmak üzere ilk 2 yılı geri ödemesiz toplam 100 bin lira faizsiz kredi imkanlarından faydalanabilecek. Bu hayal edilmesi bile güç bir imkan.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber