6 bin 474 sağlıkçı alınacak haberi doğru değil

Medya, geçen hafta 47 bin geçici personel alınacak haberi yapmıştı. Bu haberin doğru olmadığını belirtmiştik. Tıklayın. Bugün ikinci bir yanlış daha yapılmıştır. Sağlık Bakanlığında, 4924 sayılı Kanuna tabi personelin istihdam edildiği hizmet birimlerini gösterir düzenleme yeni personel alımı gibi algılanmıştır. Bu alım haberi de doğru değildir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın talebiyle bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun ?Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla, sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri? kararına göre, 2013 yılında 6 bin 474 sağlık personeli yeniden sözleşmeli olarak çalıştırılacak.

Bu kararı Anadolu Ajansı 6 bin 474 sağlık personeli alınacak olarak geçti, AA'nın haberinde "Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, toplam 6 bin 474 sözleşmeli sağlık personeli alınacak" diyor.

Söz konusu karar, yeni sağlık personeli istihdamına göre değil, önceki yıllarda çalışmaya başlayan sözleşmeli personellerin yeniden vizelendirilmesine yöneliktir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber