'Başbakan, Sağlık Bakanını değiştirecek'

Aşağıda yer alan haber, Sözcü Gazetesinde yer almıştır. Haberi gazetenin Başbakanlık muhabiri Veli Toprak kaleme almış. Bu haber de, diğer haberler gibi sadece bir tahmin içeriyor. Ancak, bu haberde yer alan, "Akdağ'ın görevden alınacağı" iddiası biraz gerçekçi görünüyor. Zira Akdağ'ın Bakanlık teşkilat yapısında, KHK'ların son günü itibariyle yapmış olduğu operasyon büyük bir tepki topluyor. Diğer taraftan tüm analizlere rağmen Ömer Dinçer'in görevden alınacağı yönündeki tespitleri doğru çıkacağını düşünmüyoruz. İşte Sözcü Gazetesinde yer alan haber...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin derin ku­lis­le­ri­ne gö­re; Başbakan Er­do­ğan ye­ni ka­bi­ne­de lis­teye almayacağı ba­kan­la­rı kafasında netleştirdi. Ömer Din­çer, Meh­met Şim­şek, Re­cep Ak­dağ ve Er­tuğ­rul Gü­nay gi­di­ci?

Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğan, AKP tüzüğüne göre önümüzdeki genel seçimde genel başkanlığı bırakacak. Erdoğan, ?us­ta­lı­k? dö­ne­mi­ olarak adlandırdığı bu son dönemin fi­na­lin­de ka­bi­ne­de de­ği­şik­lik ya­pa­cak. En az 4 ba­kan, kır­mı­zı pla­ka­ya ve­da et­me­ye ha­zır­la­nı­yor. Gi­de­cek ve ge­le­cek isim­ler ara­sın­da ise sür­priz­ler bu­lu­nu­yor. İş­te iktidar partisinin başkent Ankara'daki ?de­rin ku­lis­le­ri­'n­de dil­len­di­ri­lenler:

KOD ADI ?Ö­ME­R': Ka­bi­ne de­ği­şik­li­ği­ne il­ginç bir for­mül bu­lun­du. Gö­rev­den alın­ma­sı bek­le­nen isim­ler şun­lar: Ömer Din­çer, Meh­met Şim­şek, Er­tuğ­rul Gü­nay ve Re­cep Ak­dağ. Ba­kan­la­rın isim­le­ri­nin ilk harf­le­ri kod­lan­dı­ğın­da ?Ö­me­r' is­mi or­ta­ya çı­kı­yor. Bu du­ru­mu ba­zı AK­P'­li­ler ?Ar­tık Öme­r'­in ada­le­tiy­le bir ka­bi­ne dö­ne­mi ya­şan­ma­lı­? di­ye yo­rum­lu­yor.

10 YIL­DIR BA­KAN: AKP hü­kü­met­le­rin­de bakanlık koltuğunda 10 yıl­dır otu­ran iki isim var: Bi­na­li Yıl­dı­rım ve Re­cep Ak­dağ? Baş­ba­ka­n'­ın, Yıl­dı­rı­m'­la yo­la de­vam et­mek is­te­di­ği an­cak Ak- ­da­ğ'­ı ?din­len­me­ye­' ala­ca­ğı ko­nu­şu­lu­yor. Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı için iki güç­lü isim var: TBMM Sağ­lık Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Cev­det Er­döl ve ba­kan­lık es­ki müs­te­şa­rı Ada­na Mil­let­ve­ki­li Nec­det Ünü­var. Er­dö­l'­ün ko­mis­yon baş­ka­nı sı­fa­tı­na rağ­men sü­rek­li Er­do­ğa­n'­ın ?dok­to­ru­' ola­rak ya­nın­da gez­me­si en bü­yük de­za­van­ta­jı?

PA­RA­NIN BA­ŞI­NA CA­NİK­Lİ: Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şe­k'­in koltuğuna ise AKP Grup Baş­kan­ve­ki­li Nu­ret­tin Ca­nik­li­'nin oturtulması bek­le­ni­yor. AKP'nin ku­ru­cu­su olan ve Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­lı­ğı, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üye­li­ği ya­pan Ca­nik­li, Ma­li­ye geç­mi­şi olan bir isim? Ge­lir­ler Ge­nel Mü­dür Yar­dım­cı­lı­ğı ve İs­tan­bul Def­ter­da­rı Ve­ki­li ola­rak gö­rev yap­tı.

ME­B'­DE DE­Ğİ­ŞİM: AKP mil­let­ve­kil­le­ri­nin en çok eleş­tir­di­ği isim olan Mil­li Eği­tim Ba­ka­nı Ömer Din­çer de yeni kabinede lis­te dı­şı ka­la­cak isim­ler­in başında geliyor. Din­çe­r'­in ye­ri­ne ise ha­len Grup Baş­kan­ve­ki­li olan Ma­hir Üna­l'­ın adı ge­çi­yor.

GÜ­NAY LİSTEDE: Za­man za­man ?ba­kan­lık­tan ay­rıl­ma­sı­nın sür­priz ol­ma­ya­ca­ğı­nı­' ifa­de eden Kül­tür ve Turizm Ba­ka­nı Er­tuğ­rul Gü­nay da ba­kan­lık görevinden alı­na­cak. Başbakan Tayyip Er­do­ğa­n'­ın, Cum­hur­baş­ka­nı Abdullah Gü­l'­ü ik­na et­me­si durumunda Ener­ji ve Ta­bi­i Kay­nak­lar Ba­ka­nı Ta­ner Yıl­dı­z'­ı de­ğiş­tir­me­yi dü­şün­dü­ğü de öğ­re­nil­di.

Veli Toprak/ Sözcü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber