Vekil ebe hemşire alımı hakkında genelge

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2013 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekil ebe hemşire alımı hakkında genelge

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı

Sayı : 47907256.06
Konu : Vekil ebe/hemşire alımı

........................ VALİLİĞİNE

(Halk Sağlığı Müdürlüğü)

Kurumumuz taşra teşkilatında görev yapan vekil ebe/hemşire personel hakkında Halk Sağlığı Müdürlüklerinden gelen görüş taleplerine istinaden aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

1- Bir sağlık evinde asil veya vekil birden fazla ebe/hemşire hiçbir şekilde çalıştırılamaz.

2- Vekil ebe/hemşirelerin görev yaptığı kuruluşlara, Bakanlığımızca asaleten bir sağlık personeli atanması halinde, burada görev yapmakta olan vekil ebe/hemşireler, eğer ihtiyaç varsa ve kadrosu uygunsa aynı il içindeki bir başka sağlık evinde çalıştırılabilir.

3- Doğum yapması sebebiyle görevi sonlandınlan vekil ebe/hemşirelerin doğumdan sonra tekrar görev almak istemesi halinde, doğumdan sonraki 6 ay içinde talepte bulunması şartıyla ve kadrosu müsaitse daha önce görev yaptığı sağlık evinde tekrar göreve başlatılabilir. Bu birim dolu ise aynı il içinde kadrosu uygun ve sağlık personeline ihtiyaç duyulan bir başka sağlık evinde göreve başlatılabilir. Göreve başlama talebi doğumdan sonraki 6 ayı geçenler tekrar göreve başlatılma konusunda haklarını kaybetmiş sayılırlar.

4- Vekil ebe/hemşirelerin; görev yaptığı birimlerin kapatılması ya da niteliklerinin değiştirilmesi nedeniyle görevlerine son verilecek olması durumunda, il içerisinde ihtiyaç duyulan sağlık evine açıktan vekil ebe/hemşire olarak atanması, ihtiyaç duyulan sağlık evi yoksa görevlendirmenin iptali,

16.03.2012 tarihli 53771 sayılı Bakan Onayı ile açıktan vekil ebe/hemşire personeli alımı durdurulmuş olup yukarıda belirtilen şartlar dışında açıktan vekil ebe/hemşire alımı yapılmaması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber