MEB Ders Kitabı zayiatını minimize etsin

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB Ders Kitabı zayiatını minimize etsin

MEB okullara gerekli ihale sürecini gerçekleştirebilmek için 2013-2014 eğitim öğretim yılına ait ders kitaplarının girişinin yapılması talimatı vermiştir.

Gelecek yıl okullarda bulunacak öğrenci şimdiden belli olmadığından sağlıklı planlama yapılması tabii ki mümkün değil. Fakat bazı konularda israfı yada zaman kabını minimiz etmek, süreci sağlıklı yürütmek için adım atmak mümkün.

Kitap girişi talimatı verilmiş fakat 2012-2013 eğitim öğretim yılında 9.sınıfların haftalık ders saatleri 37’ye çıkarılmışken 2013-2014 için yapılacak düzenleme ve seçmeli dersler listesi henüz yayımlanmamıştır.


*İlk ve orta öğretim ders programları güncellendi/ Video


Daha dün Matematik Dersi Öğretim programı MEB’in sitesinde yayımlanmış ve kademeli olarak Geometri dersleri kaldırılmışken sistemde halen 9. Sınıf Geometri dersi bulunmaktadır.

Bu ve benzeri eksiklikler tamamlanır ve özellikle;

2013-2014’ten geçerli haftalık ders çizelgeleri,

Seçmeli dersler

Gibi konular belirlenirse durum daha açık hale gelebilecektir.

Ders kitabı sayısını özellikle etkileyen durumlardan bir tanesi de Alan uygulamasının kaldırılıp ders seçimi uygulamasının getirilmesidir. Bunun çok detaylı sorunlar yarattığını daha önce de ele almıştık. Fakat bu konuda bir gelişme olmayıp daha sonraki süreçte daha detaylı bir değerlendirme yapmamış söz konusu olacaktır.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber